Afgelopen zaterdag speelden Oranje Wit 1 en 2 tegen Tweemaal Zes uit Maartensdijk. De verwachtingen waren hooggespannen. Beide ploegen streden om 4 punten mee te nemen naar Dordrecht. Zowel 1 als 2 moeten het van het complete collectief hebben. Dat is ook waar de trainers van Vliet, Ploeg en Roelofs op hamerden.

Oranje Wit 2 kwam goed uit startblokken in haar eigen wedstrijd en wist met goed spel tot een 6-2 voorsprong te komen. In deze fase van de wedstrijd hadden ze verder door mogen drukken, maar ze kregen dit niet voor elkaar. Tweemaal Zes kwam terug in de wedstrijd en wist Oranje Wit 2 te achterhalen. Daarna was het stuivertje wisselen in het scoreverloop. Zonder een groot verschil tussen beide ploegen werd de rust bereikt. De wedstrijd kon nog alle kanten op.

Na de rust bleef het spelbeeld van de eerste helft lang hetzelfde. Oranje Wit 2 wist als eerste een gat te creëren en was in de staat om de wedstrijd daarna verder in het slot te gooien. Ze konden door drukken en de winst pakken. Vooral het inbrengen van Steven Kuperus pakte goed uit. Steven was heel belangrijk in de rebound en Oranje Wit 2 kon blijven herhalen. Helaas moest Steven vlak voor tijd uitvallen met een blessure. 3 minuten voor tijd was de overwinning binnen. Oranje Wit 2 kon rustig consolideren en de eerste twee punten bijschrijven. Een goede teamprestatie, welke volgende week nog meer gestalte kan krijgen met een overwinning tegen KCC 3 in de eigen hal.

Oranje Wit 1 begon zwak en slap aan de wedstrijd. Trainers van Vliet en Ploeg namen dit mee in de voorbereiding, maar het team kwam niet in het beoogde spel. Tweemaal Zes kon doen en laten wat het wilde. Oranje Wit stelde daar veel te weinig tegenover en kwam heel vlot op een 11-4 achterstand te staan. Alle energie moest er worden ingezet om in de wedstrijd te blijven. Helaas lukte dit de eerste helft maar mondjesmaat. Deze eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. De trainers moesten in de rust repareren.

Oranje Wit 1 speelde een veel en veel betere tweede helft. Met de nodigde wissels wist het team beter spel aan de dag te leggen. De grote achterstand van de eerste helft wisten ze helaas niet meer te veranderen. Heel even leek Oranje Wit op weg naar het achterhalen van Tweemaal Zes, maar het mocht niet zo zijn. De eindscore kreeg een redelijk aanzien, maar een overwinning was Oranje Wit 1 niet gegeven. Mees Oppe debuteerde in de wedstrijd en speelde een prima. Het spel van de tweede helft gaf hoop voor de komende wedstrijd. De selectie zal hard trainen om aanstaande zaterdag te strijden voor de volgende punten in de thuishal. Volgende week zal Oranje Wit 1 na de onthulling van de Supporters Vereniging de eerste thuiswedstrijd spelen in de zaal tegen SDO. Oranje Wit 2 speelt tegen KCC 3.