De Oranje Wit ABC-jeugd is dit weekend op kamp. Voor het thuisfront zijn hun avonturen te volgen via de website en de socials. Dit is het verslag van dag 1:

Vandaag was de langverwachte start van het ABC-kamp van c.k.v. Oranje Wit. De leiding stond na een jaar vol voorbereiding te trappelen. Dit jaar staat het kamp volledig in het teken van “Special Forces”, wat de toon zet voor een weekend vol avontuur, teamwork en uitdagende activiteiten.

De dag begon vandaag in Dordrecht, waar alle rekruten zich vol spanning en enthousiasme verzamelden. Na afscheid van de ouders vertrok de bus richting Wolphaartsdijk. De rit verliep voorspoedig en de rekruten vermaakten zich onderweg goed.

Eenmaal aangekomen op het basecamp, werden de rekruten verwelkomt door de veldmaarschalk en zijn kapiteins, majoors, kolonels, sergeanten, generaals, koks en hospik. De kinderen mochten intrek nemen in de tenten, waarna het eerste spel direct op de planning stond. De rekruten mochten bewijzen dat zij over snelheid en behendigheid beschikken. Hierbij viel rekruut Freek Laban positief op. Het uithoudingsvermogen werd getest en de rekruten konden daar genieten van een welverdiend hapje en drankje.

Na het tikspel was het tijd voor de eerste échte grote uitdaging van het kamp: de dropping. De rekruten werden in groepen verdeeld en kregen instructies over wat hen te wachten stond. Gewapend met zaklampen, hun beste speurneuzen en goede moed vertrokken de rekruten. Morgen zal het thuisfront geïnformeerd worden over hoe lang de rekruten gedaan hebben over hun dropping, want dat zal alleen de tijd ons leren.

De eerste beelden staan op Instagram en Facebook.