De Veld- en Zaalcommissaris

De zaterdagen staan bij Oranje Wit natuurlijk in het teken van korfbal! Wekelijks komen er wel meer dan 30 teams in actie bij ons op de Polder, of in uitwedstrijden. Om de thuiswedstrijden in goede banen te leiden heeft het KNKV de functie van wedstrijdcommissaris (ook veld- of zaalcommissaris en veld- of zaalouder genoemd) in het leven geroepen. Als zaalcommissaris zorg je er onder andere voor dat de wedstrijden op tijd beginnen en dat alles om de wedstrijden heen soepel verloopt.
Om iedereen te helpen die graag precies wil weten wat het veld- en zaalcommissaris zijn inhoudt zetten we dit nog een keer voor je op een rijtje.

De belangrijkste taken van de zaal-/veldcommissaris zijn:
– Controleren of de scheidsrechter er is en deze ontvangen
– Het scorebord bedienen
– Kijken of de kleedkamers schoon achter gelaten worden
– Controleren of de tribune opgeruimd achterblijft en zonodig mensen hierop aanspreken
– Meer over je taak als zaal-/veldcommissaris lees je in het veld- of zaalboek.

Wat doet de beheerder?
De beheerder zorgt dat alles in en rond de hallen in orde is, zodat er veilig wedstrijden gespeeld kunnen worden. Dus de beheerder opent de deuren, doet het licht aan, controleert de kleedkamers, zorgt voor een vrije vluchtweg, houdt toezicht op een goed gebruik van schoeisel in de hallen, zorgt ervoor dat bij wedstrijden geen tassen op de sportvloer staan, maar achter de boarding en nog veel meer.