Het verslag van dag 2:

Gisteren was dag 2 van het ABC-kamp 2024 aangebroken. Zoals beloofd komen we wel nog even terug op de dropping van vrijdag. We kunnen stellen dat de beentjes goed gestrekt zijn. Onze toppers van de A1 en A2 kwamen rond een uur of 5 in de ochtend weer terug op het basecamp. De rest was er iets eerder, maar hebben ook voldoende kilometers in de benen. Dit betekende niet dat de rekruten moe genoeg waren om wat uurtjes slaap te pakken. Sterker nog; we vragen ons af of de C-jeugd ook maar 1 oogje dicht hebben gedaan de eerste nacht.

Het weinig, of niet, slapen is geen excuus om in de ochtend rustig aan te doen. Integendeel. Als rekruut moet je jezelf op elk moment van de dag kunnen bewijzen. De kenner weet wat dat betekent; ochtendgymnastiek. Onder leiding van Renske en Joeri kregen de rekruten de eerste beweging van de dag.

Vervolgens stonden de eerste spellen op het programma. Deze spellen werden verzorgd door Kanoa. De rekruten hebben verschillende spellen in en op het water gedaan. Helaas gooide de eerste stevige zomerstorm van dit jaar roet in het eten en kon het kanoën niet doorgaan. Ook zijn we tijdens deze storm twee tipi’s verloren, maar dat is een ander verhaal. In plaats daarvan mochten de rekruten zich gaan wagen aan de “veteraan” onder de kamp spellen; water, vuur, spons! Ook dit jaar was het weer een groot succes en alle rekruten hebben laten zien wat zij waard zijn.

Vervolgens hadden de rekruten wat zwaar verdiende vrije tijd. De grill masters Joeri van Dijk, Johan van der Wall en Bob Mans stookten de barbecue op en de koks waren onder leiding van chef Evelien Muijen hard bezig met de voorbereidingen. De kinderen hebben kunnen genieten van een heerlijk maaltje.

En dat maaltje konden ze wel gebruiken, want er stond nog een hoop op het programma de rest van de avond. De rekruten hebben zich ontpopt tot ware nachtegaaltjes en Mika Kerschamp zette een ware show neer met zijn performance van Eminem. Het muziekspel werd afgesloten met een paar Nederlandse meezingers en uiteraard passeerde Wolter Kroes ook de revue. Dit was niet geheel zonder reden, want dankzij de heren van de leiding hing er een mooie beamer waarop wij met zijn allen naar het Nederlands Elftal konden kijken.

We zijn getrakteerd op een heerlijke voetbalavond. De sfeer zat er goed in en de rekruten werden fanatieker met de minuut. Toen de 1-1 eenmaal gevallen was, was het een waar gekkenhuis en was het wachten op nog een goal. Ook deze viel, dus de avond kon eigenlijk al niet meer stuk.

Maar na het voetbal was de avond nog stééds niet voorbij. De rekruten werden verzocht om zich warm aan te kleden en in plaats van in de kampteams gingen zij op pad met de korfbalteams. De spooktocht stond op de planning en waar sommige stoer voorop liepen, waren er anderen die niet bepaald stonden te springen om het donkere bos in te moeten. Aan het gegil te horen, wat zelfs op het basecamp duidelijk te horen was, is de leiding er in geslaagd om de rekruten eens goed te laten schrikken.

Na de spooktocht konden de rekruten nog genieten van een nachtelijke snack en daarna was het tijd om te gaan slapen. In tegenstelling tot de nacht ervoor, was het vannacht heel snel stil. We kijken uit naar wat de zondag ons nog te brengen heeft.

Ook van dag 2 zijn beelden. Bekijk ze hier.