Vrijwilligersbeleid

Beste Oranje Witter, Ouder/Verzorger,

Van harte welkom bij korfbalvereniging c.k.v. Oranje Wit. Namens de Vrijwilligerscommissie licht ik graag middels deze brief het één en ander toe wat betreft ons vrijwilligersbeleid. Onze vereniging kent verenigingswerk en vrijwilligerswerk.

Verenigingswerk
Onder verenigingswerk verstaan we een aantal taken die verwacht worden van leden en ouders van jeugdleden. Het uitvoeren van deze taken zijn essentieel om onze vereniging draaiende te houden en het is een vanzelfsprekendheid dat deze taken worden vervuld. Het verenigingswerk hangt samen met de behoeften van de vereniging en hier kunnen per seizoen wijzigingen in plaatsvinden. In onderstaande tabel zijn de verenigingstaken voor seizoen 2020-2021 weergegeven.

Vrijwilligerswerk
Naast het verenigingswerk kent c.k.v. Oranje Wit een grote groep leden die vrijwilligerswerk uitvoert. Het gaat dan om training geven, teams begeleiden, de organisatie en inkoop van de kantine, het fluiten van wedstrijden, het deelnemen in het bestuur en commissies, enzovoorts. Het zijn een aantal voorbeelden van activiteiten die door vrijwilligers worden gedaan. Onze leden zetten zich in voor verenigingswerk én vrijwilligerswerk omdat zij daar voldoening uit halen, kunnen groeien in een functie, omdat ze willen bijdragen aan het grotere geheel van de club én om samen iets voor elkaar te krijgen! Zo vormen we binnen Oranje Wit met elkaar een team. De vrijwillige inzet van onze leden maakt het mogelijk om samen plezier te hebben en actief te zijn in de teamsport korfbal. 

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers, dus mocht je interesse hebben stuur dan een e-mail naar vrijwilligerszaken.ckvoranjewit@gmail.com.

InzetRooster
Om de verenigings- en vrijwilligerstaken te organiseren maken wij gebruik van de app/website InzetRooster. Dit systeem is zo gebouwd dat de verenigingstaken niet worden gepland door de vereniging, maar dat je op basis van je eigen agenda de taken kan plannen. Het plannen van taken kan middels de inschrijfperiodes. Dit zijn drie momenten per seizoen, namelijk begin eerste helft veld, begin zaal en begin tweede helft veld. Wanneer de inschrijfperiodes exact zijn ontvang je middels een bericht vanuit het systeem, de nieuwsbrief en een bericht op de website. De uren dienen evenredig te worden verdeeld over het seizoen. Mocht je jezelf niet indelen dan word je ingedeeld door de vereniging. De gebruikershandleiding kan je hier terugvinden.

Categorie Bardienst Fluiten Zaalwacht Rijden DEF activiteit
Senioren 20 uur 3 a 4 keer 1 Onderling n.v.t.
Midweek & Recreanten 12 uur 1 keer n.v.t. Onderling n.v.t.
A-jeugdleden n.v.t. 3 keer 1 keer n.v.t. 1 keer
B-jeugdleden n.v.t. 3 keer n.v.t. n.v.t. 1 keer
Ouders van jeugdleden (A t/m F) 12 uur n.v.t. n.v.t. 4 a 5 keer n.v.t.
Vrijstelling
Indien je 25 uur of meer vrijwilligerswerk uitvoert krijg je een vrijstelling voor specifieke verenigingstaken, namelijk de bardienst/keukendienst/broodjesdienst. Elk seizoen wordt door de Vrijwilligerscommissie aan de hand van de informatie van commissies en werkgroepen bepaald wie recht heeft op een vrijstelling.</p> <p>Voor fluiten valt geen vrijstelling te behalen, omdat scheidsrechters simpelweg altijd nodig zijn. Uiteraard kan je wel onderling ruilen, bijvoorbeeld een bardienst tegen een wedstrijd fluiten.
Scheidsrechters zijn er altijd nodig, hier valt dus geen vrijstelling voor te behalen. Uiteraard kan je wel onderling ruilen, bijvoorbeeld een bardienst tegen een fluitwedstrijd.

Meer informatie?
Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande informatie dan kan je contact opnemen met de Vrijwilligerscommissie (vrijwilligerszaken.ckvoranjewit@gmail.com) of ondergetekende even aanspraken op de vereniging. 

Voor nu wens ik je heel veel korfbalplezier (langs de lijn)! 

Met sportieve groet,
Merel van Gurp,
Vrijwilligerscommissie