Het verslag van de laatste dag van het kamp, dag 3:

In ons vorige verslag beschreven we al even dat de rekruten hebben kunnen genieten van een heerlijke nachtrust.
Dit betekende voor de crew dat alle toeters, bellen, pannen en pollepels uit de kast getrokken konden worden om de rekruten wakker te maken.
Na het afspelen van het kamplied stonden de rekruten netjes en met kleine oogjes opgesteld. Om ervoor te zorgen dat iedereen écht goed wakker was, mochten de rekruten zich wederom wagen aan de ochtendgymnastiek.

Omdat zondag tevens de vertrekdag was, moesten alle barakken netjes opgeruimd zijn. Hier gingen de rekruten voor het ontbijt al mee aan de slag. Nu is het zo dat reinheid en discipline twee belangrijke eigenschappen zijn voor een Special Forces operator. Met de enorme bende op sommige kamers op het vorige kamp in het achterhoofd van de crew, hadden de rekruten de opdracht om gedurende het gehele weekend hun barakken netjes te houden en hun bedden op te maken. Dit resulteerde in een efficiënte opruimsessie zondagochtend. Dus ouders; die kamers opruimen, dat kunnen ze prima!

Na het opruimen van de barakken konden de rekruten aan tafel en daarna stond er nog wat vrije tijd op het programma.
Dit betekende vooral in spanning afwachten wat het volgende spel zou zijn. In het verslag van dag 2 beschreven we al even dat het kanoën die dag helaas niet door kon gaan, in verband met het weer. Gelukkig zat het weer zondag mee en konden de rekruten alsnog het water op. Dit spel werd begeleid door Kanoa en dus had de crew zelf tijd om ook mee het water op te gaan of even te genieten van de rust.

De keuken-crew daarentegen was hard aan het werk om de welbekende ‘left over lunch’ voor te bereiden. En die lunch ging er prima in na de inspanningen op het water. Voor de laatste keer werd er afgeruimd door de teams die corvee hadden en kon de keuken-crew aan de slag met het afwassen van ál die bordjes.

Snel daarna was het tijd om de laatste spullen te pakken en om nog een laatste keer te verzamelen op het square.
Het was namelijk tijd voor de prijsuitreiking. Het was even spannend, maar uiteindelijk is team Geel, onder aanvoering van Jens Lohuis, de terechte winnaar van dit kamp. Zij hebben laten zien dat zij over de eigenschappen van echte Special Forces Operators beschikken. Hiermee hebben zij een mooie prijs, maar bovendien eeuwige roem verdiend.

Kamp werd afgesloten met nog een keer ‘van links naar rechts’ en toen was het echt tijd om afscheid te nemen.

Namens de crew willen we de kinderen heel erg bedanken voor hun goede inzet en gezelligheid dit weekend.
We kijken nu al uit naar komend jaar en zijn stiekem al een beetje begonnen met de voorbereidingen!

Bekijk hier de beelden van dag 3.