De afkooppoule

Voor alle leden en ouders van jeugdleden gelden bepaalde verenigings- en vrijwilligerstaken. Indien je geen bardienst (een verenigingstaak) wil draaien kan je de bardienst aanbieden aan de afkooppoule. Deze poule bestaat uit een aantal mensen die tegen vrijwilligersvergoeding je dienst willen overnemen. Hoe werkt dit?

1. Schrijf jezelf in voor een bardienst.
Dit kan zodra een periode open gaat, dit wordt via de website en InzetRooster tijdig gecommuniceerd. Iedereen heeft dan een week de tijd om zichzelf in te schrijven voor een bardienst.

2. Dien een overname verzoek in via InzetRooster, doe dit aan de persoon ‘Afkooppoule c.k.v. Oranje Wit’.

3. De coördinator afkooppoule neemt contact met je op om te informeren dat de dienst wordt uitgezet.
Ondertussen zet de coördinator de dienst uit bij een aantal mensen die interesse hebben om de dienst over te nemen voor de vrijwilligersvergoeding.

4. Vervolgens kan de dienst wel/niet worden overgenomen.
WEL: Indien er iemand gevonden is om je dienst over te nemen zal dit zo spoedig mogelijk worden gecommuniceerd. De coördinator bespreekt dan alle punten door, zodat alles rondom de bardienst is afgehandeld. Let op, zodra de vrijwilligersvergoeding is ontvangen is de dienst pas definitief overgedragen!
NIET: Indien er niemand kan van de afkooppoule, blijf je te allen tijde verantwoordelijk voor je eigen dienst. Indien je niet komt opdagen zal er via automatische incasso de boete worden geïnd.

5. De dienst blijft in InzetRooster wel op je eigen naam staan, want die telt natuurlijk mee voor het aantal verenigingstaken.
Wees op tijd, hoe eerder je er bij bent hoe meer tijd er is om een vervanger van de afkooppoule te regelen.
Voor fluitdiensten is er nog geen afkooppoule beschikbaar. Hier wordt aan gewerkt

inzetrooster