Afgelopen zaterdag had alles in huis voor  de perfecte zaterdag; veel mooie thuiswedstrijden, ook van onze selectie, en na afloop een knalfeest in de eigen kantine.

Oranje Wit 2 mocht het in de eigen hal opnemen tegen Top (A) 2 en trof in de persoon van Sander Roelofs een oude bekende. Roelofs kent ons tweede door en door en heeft zich dus goed kunnen voorbereiden. Gedurende de eerste helft werd duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. De doelpunten waren duur en 10 minuten voor rust stond het nog maar 6-6. Voor de neutrale kijker was het waarschijnlijk geen denderende wedstrijd, maar menig Oranje Wit- en Top supporter zal met zwetende handen naar de eerste helft hebben zitten kijken.

De tweede helft werd scherp gestart door de gasten. Zij wisten op een voorsprong te komen. Oranje Wit gaf zich niet zomaar gewonnen en met goals van onder andere Demi van Dijk probeerde het tweede aan te haken. Helaas voor Oranje Wit hield Top het hoofd koel en scoorde door. De wedstrijd kreeg meer venijn. Oranje Wit hield moeite met scoren en coaches Naaktgeboren en van Dongen probeerde met verschillende wissels iets te forceren. Helaas mocht dit niet meer baten. Oranje Wit 2 verloor met 15-18 van Top (A).

Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste tegen het Amersfoortse MIA 1 (nog nooit stonden deze clubs tegenover elkaar), werd er afscheid genomen van onze Mirthe van Kalkeren -Verweij. Mirthe was jarenlang een vaste waarde in ons eerste en mocht de afgelopen jaren zelfs de aanvoerdersband dragen. We willen Mirthe bedanken voor haar bijdrage in het veld. Naast het veld gaan we haar vast en zeker nog vaak tegenkomen.

Oranje Wit 1 had maar één doel deze avond; winnen. Merel Schram en Tim van Gent startte in de basis en deden dit beide erg verdienstelijk. Tim van Gent nam zijn ploeg aan de hand en wist snel te scoren. Onze hoofdmacht schoot uit de startblokken en menig OW’er zal zich hebben afgevraagd of het dan eindelijk een makkelijke avond zou worden. Helaas was het tegendeel waar. MIA veerde terug en begon mee te scoren. Mede dankzij knap rebound werk van Merel Schram kon de Dordtse aanval veel herhalen en werd er uiteindelijk gescoord. De ploegen gingen met een 8-8 tussenstand rusten.

Na de rust gingen de ploegen wederom gelijk op. MIA wist zelfs voor het eerst deze avond op voorsprong te komen. Oranje Wit gaf zich niet zomaar gewonnen en het grote stuivertje wisselen was begonnen. Met nog drie minuten op de klok schoot OW de 18-17 binnen en werd er een time out genomen. Echt tijd om op adem te komen was er niet, want de wedstrijd was zeker nog niet gewonnen. Vlak na de time out werd het 19-17, maar MIA speelde knap door en maakte de 19-18. Zaak voor Oranje Wit om de wedstrijd uit te spelen. Er werd goed rondgespeeld en gezocht naar de juiste kansen. MIA probeerde nog wat te forceren door de bal uit de handen van Xanne Klink te slaan, die daardoor een strafworp mee kreeg. Koelbloedig wist zij deze te verzilveren en gooide hiermee de wedstrijd op slot. De eerste winst voor OW 1 in de zaal is een feit.