Oranje Wit 2 strijd voor wat het waard is, Oranje Wit 1 doet wat het moest doen

Zaterdag 30 september stond voor onze selectie in het teken van de returns van de eerste ronde. Oranje Wit 2 mocht het opnemen tegen HKC 2. Oranje Wit 1 kreeg Erasmus 1 op bezoek.

Waar Oranje Wit 2 de eerste wedstrijd tegen HKC niets te vertellen had, begonnen ze deze keer brutaal aan de wedstrijd. Voor elke doelpunt van HKC wist ons tweede ook een doelpunt te maken. Daniël den Uijl wist zijn tegenstander goed te verdedigen en even leek het alsof er wat te halen was voor ons tweede. Echter hoefde HKC maar even kort aan te zetten om bij ons tweede weg te lopen.

De tweede helft streed ons het team nog voor wat het waard was, maar het gat was eigenlijk al te groot om nog te dichten. Desondanks zaten er een aantal mooie aanvallen tussen en onder andere Vera Klootwijk speelde ook verdedigend een zeer sterke wedstrijd. De eindstand werd 11-20. Na deze wedstrijd werd er ook meteen afscheid genomen van Renske Visser en Djuna Seevinck die de komende maanden aan de andere kant van de wereld te vinden zullen zijn. Heel veel plezier en succes gewenst aan hen!

Oranje Wit 1 was de kater van vorige week te boven gekomen en wist dat zij zelf alle wedstrijden moet winnen om nog kans te maken op plek 1 in de competitie. Erasmus won vorige week netjes van RWA, dus het beloofde een mooie middag te worden. Erasmus schoot uit de startblokken en nam brutaal de leiding. Xanne Klink en Robin van Kalkeren maakte een einde aan de flow van Erasmus en speelden beiden in aanvallend opzicht sowieso een zeer sterke wedstrijd. Iets voor rust wist onze hoofdmacht enige afstand te nemen, maar echt los van Erasmus kwamen ze nog niet.

Na rust werden drie kansen vanaf tweeënhalve meter goed benut en werd het gat vergroot naar vier doelpunten verschil. Echter gaf Erasmus zich nog niet gewonnen. Erasmus wisselde veel om zo de juiste spelers op de juiste posities te brengen. Dit resulteerde in een aantal knappe doelpunten aan de Rotterdamse zijde. Na een time-out rechtte de ploeg van Van Hoof de rug en scoorde Tim van Gent twee belangrijke doelpunten. Joeri en Demi van Dijk deden hier nog een schepje bovenop en Oranje Wit wist dat de punten in Dordrecht zouden blijven.

Robin van Kalkeren bepaalde met nog maar eens een doelpunt de eindstand op 17-14.

Ook onze Oranje Wit fotograaf was van de partij. Bekijk hier de fotoverslagen.