Afgelopen zaterdag mocht Oranje Wit 2 het opnemen tegen KCC 4. Wederom een ploeg met “oude rotten”, die de eerste plek in de competitie bezit. Door te winnen kon Oranje Wit goede zaken doen en aansluiting tot de top twee bewaren. Oranje Wit 1 vertrok richting Bodegraven om aan te treden tegen Vriendenschaar (B). Een ploeg die veel kan scoren en alleen nog maar van BEP verloor. Twee interessante wedstrijden dus.

Waar Oranje Wit 2 de eerste helft geïntimideerd werd door een korfbalvermogende ploeg, werd er overduidelijk een betere tweede helft tegenover gezet. Demi van Dijk was met vier doelpunten duidelijk aanwezig. Helaas was het gat te groot en mede door sterk invallende reserves aan de kant van KCC kon Oranje Wit niet meer in de buurt van de punten komen. Eén van de lichtpuntjes van deze bijzondere wedstrijd was een voor zijn doen tot een grote hoogte komende tip-in (welke helaas niet tot een doelpunt leiden) van Stefan Naaktgeboren. Eindstand: 21-15.

Oranje Wit 1 begon in een relatief lege zaal niet sterk aan de wedstrijd. Beide ploegen hielden elkaar door rommelig aanvalspel in leven. Onze hoofdmacht wist van een 5-3 achterstand uit te lopen naar een 5-7 voorsprong, maar binnen de kortste keren trok Vriendenschaar de stand weer gelijk. De kleedkamer werd met een schamele 10-10 tussenstand opgezocht.

In de “Oranje Wit Uitslagen-app” werd al gespeculeerd over een donderpreek tijdens de rust. Inside-information toont aan dat het met die donderpreek wel meeviel, maar wat er ook gezegd is, het heeft gewerkt. Oranje Wit kwam als een wervelwind de rust uit en overdonderde Vriendenschaar compleet. Mede door 3 goals van Xanne Klink en een fenomenaal spelende (en scorende) Joeri van Dijk werd de tweede helft met maar liefst 5-18 gewonnen. Invallers Iza Wolleswinkel en Bob Mans pikte ook nog hun goaltjes mee. Eindstand: 15-28.

De komende twee zaterdagen zal de selectie thuis spelen. Om met een lekker gevoel de kerstvakantie in te gaan, kunnen ze alle support gebruiken. Zien we jullie langs de lijn?