Afgelopen zaterdag mocht de selectie weer eens aantreden tegen onze vrienden van SDO. Weer eens, omdat SDO vaak tegen over Oranje Wit kwam te staan de afgelopen jaren.

Het was eerst de beurt aan OW 2. SDO startte scherp op het eigen veld en kwam 3-1 voor. Via Stefan Naaktgeboren en Tim van Gent kwam OW weer op gelijke hoogte en Demi van Dijk wist via een doorloopbal zelfs de voorsprong op het scorebord te zetten. Lange aanvallen met veel kansen werden gedraaid, maar dit was niet direct terug te zien aan de score. SDO wist voor rust nog eenmaal op gelijke hoogte te komen. Dit wist het aanvalsvak van Oranje Wit snel weer goed te maken en met rust stond er een 5-6 voorsprong op het scorebord.

Het fluitsignaal voor de tweede helft klonk. De Oranje Witten kwam niet opper scherp de kleedkamer uit. SDO wist de stand weer gelijk te trekken en nam brutaal zelfs de voorsprong. Vanaf dit moment werd het stuivertje wisselen. Oranje Wit had een hoop kansen en dat is nog zacht uitgedrukt, maar wist niet makkelijk te scoren. SDO koos ervoor om een speelster van het eerste team in te zetten. Een tactiek die zij wel vaker gebruiken. Robin Dommisse had haar echter goed onder controle. Via Tim van Gent kwam OW 2 nog eenmaal op gelijke hoogte. Helaas wisten zij hierna de korf niet meer te vinden. SDO deed dit wel en zette een 13-11 eindstand op het bord.

Natuurlijk niet de uitslag waarop gehoopt werd, maar we zijn vol vertrouwen dat OW 2 de eerste competitiehelft goed af zal sluiten tijden de laatste twee thuiswedstrijden.

Met een hoop SDO supporters langs de lijn mocht OW 1 hun opwacht maken. SDO kwam vrij snel op voorsprong. Echter duurde dit niet lang. Brutaal nam onze hoofdmacht het stokje over en zette een 1-3 tussenstand op het scorebord. Een periode van een hoop plaatsfouten aan de OW-zijde volgde. Dit helpt natuurlijk niet mee. Inmiddels weten wij dat je van SDO nooit zomaar af bent. Vakkundig speelde zij hun aanvallen uit en namen de voorsprong weer over. Met 9-7 werd er gerust.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. SDO wist telkens op tijd de korf te vinden. OW had hier wat meer moeite mee, maar vertoonde zeker geen slecht spel. Ondertussen wist SDO de voorsprong uit te bouwen naar vier verschil. OW vond nog een aantal keer de korf, maar helaas was dit niet genoeg. De komende twee wedstrijden zal OW 1 alles op alles zetten om van de laatste plaats af te komen.