Onze selectie heeft het kunstje van 2 weken herhaald en kon na twee spannende matches wederom 4 punten aan het totaal toevoegen. In een stadsderby zoals een stadsderby behoort te zijn vlogen de vonken eraf en trok ons 2e team in een aantrekkelijk duel de zege naar toe. Het vlaggenschip deed hetzelfde tegen regiogenoot Merwede. Beide teams bezetten nu de koppositie, al dient ons 1e team zich door misstap van verleden week nu Kinderdijk naast zich te dulden.

Oranje wit 2 – Sporting Delta 2: 25-23 Stadsderby’s zijn altijd speciaal en dat gold zeker voor deze editie. Onze reserves onder leiding van Erik startten furieus waarbij onze meiden een groot aandeel in de score hadden. De eerste 5 treffers namen zij voor hun rekening en naar gelang de wedstrijd vorderde werden onze meiden belangrijk en belangrijker. Zowel in scores als in assists waren zij in meer dan goede doen. Het spel golfde enorm heen en weer en het was continue stuivertje wisselen wie op voorsprong stond. De scheidsrechter van dienst – Potter van Rotterdam- Zuid – had zijn handen vol aan zowel de scherpe duels als de onderliggende treiterijen. Het duel leek uit de hand te lopen, maar zowel de coaching staf langs de kant als het merendeel van de spelers op het veld hield het hoofd koel, waardoor de wedstrijd niet uit de hand liep. Met een nipt verschil won ons 2e team en werd er een eerste tik uitgedeeld in de race om promotie. Over exact 3 weken staat pas de volgende speelronde op het programma en driemaal raden hoe de programmering dan luidt. Inderdaad Sporting Delta 2 – Oranje Wit 2. Een revanche voor de bewoners uit Dubbeldam en een kans voor onze reserves om nogmaals te laten zien waar toe ze in staat zijn.

Oranje Wit 1 – Merwede 1: 27-20 Na de deceptie van verleden week had ons vlaggenschip slechts één opdracht: eerherstel en winnen van de gasten uit Sliedrecht. En winnen deed ons 1e team. Na een aarzelende 1e doorgang (4-1, 8-5, 8-8, 10 -10 bij rust), werd er in de 2e time orde op zaken gesteld. Via 14-14 een kleine versnelling naar 17-14 en dat bleek achteraf de genadeklap. Bij 20-16 een marge van 4 punten, bij 23-17 een marge van 6 om uiteindelijk bij 27-20 te finishen. Een prima 4e kwart waarin Oranje Wit duidelijk liet zien deze zaterdag de bovenliggende ploeg te zijn. Net als Oranje Wit 2 treft ons vlaggenschip over 3 weken nogmaals Merwede. Met het oog op de twee kruisfinaleplekken en de wens een en ander in eigen hand te houden, dient er nogmaals gezegevierd te worden. De kans dat dat zonder Dionne zal geschieden is levensgroot. Voor haar duurde de wedstrijd 10 seconden te lang, waardoor er gevreesd wordt dat we haar deze zaalcompetitie niet meer in actie zullen zien. Naast de afwezigheid van Mirthe dus een zware aderlating voor ons vlaggenschip.