Afgelopen zaterdag speelden Oranje Wit 1 en 2 een uitwedstrijd. Oranje Wit 2 speelde in Driebergen tegen Dalto en Oranje Wit 1 speelde in Hardinxveld-Giessendam tegen Vriendenschaar. Trainer Van de Burgt sprak de ambitie uit om ook op de veld met zijn team voor het kampioenschap te gaan. Oranje Wit 1 wilde van alle ploegen onder haar winnen en proberen een wedstrijd van de bovenste drie ploegen te winnen.

Oranje Wit 2 speelde een spannende wedstrijd van begin tot het einde. Oranje Wit 2 en Dalto lieten elkaar niet met rust en trokken samen op. Oranje Wit liet ook zien met deze uitgesproken ambitie om te kunnen gaan. Het team kreeg in de tweede helft de overhand en kwam, met vier punten verschil, op een ruime voorsprong. Dalto liet zich dit niet gebeuren en toonde veerkracht. Oranje Wit 2 moest toestaan dat Dalto goal voor goal toch weer terug kwam in de wedstrijd. Toch was het Oranje Wit 2 wat aan het langste eind trok. Met een 14-15 eindstand had Oranje Wit 2 een uitstekende prestatie aan de dag gelegd. Vooral de brede selectie van Oranje Wit 2 gaf de doorslag. Trainer Van de Burgt kon een aantal verse krachten inbrengen, waarmee het verschil gemaakt werd.

Oranje Wit 1 had tegen Vriendenschaar nog iets goed te maken na het 17-17 gelijk spel in Dordrecht. Helaas stond er zaterdag maar één team op het veld wat recht had op de overwinning en dat was Vriendenschaar. De ploeg was op alle vlakken scherper, gretiger en slimmer. Oranje Wit 1 gaf niet thuis en heeft grote moeite de omschakeling van de zaal naar het veld te maken. De jonge ploeg van de trainers Van Vliet en Ploeg zal vlot de wonden moeten likken en uit een ander vaatje gaan tappen om iets te maken van de tweede veldhelft. Met een 23-13 overwinning voor Vriendenschaar had Oranje Wit 1 niets in de melk te brokkelen en moest met de staart tussen de benen terug naar Dordrecht.

De selectie heeft even een rustperiode en zal er de komende wedstrijden weer moeten staan. Zaterdag 11 mei speelt Oranje Wit 2 thuis tegen KCC. Oranje Wit 1 speelt thuis tegen Swift.