Vlaggenschip weet op vreemde bodem wederom niet te winnen. Oranje Wit 2 boekt ingecalculeerde nederlaag

Ons vlaggenschip lukt het maar niet om uitwedstrijden winnend af te sluiten. Afgelopen zaterdag ging het bij de buren in Sliedrecht vreselijk mis. Nadat er eind februari nog met 27-20 gewonnen werd van Merwede, was het deze zaterdag de omgekeerde wereld. Met 28-22 ging Oranje Wit 1 de bietenbrug op. Eerst winnen met 7 verschil en daarna verliezen met een verschil van 6. Een vormverlies van 13 treffers is echt te veel voor ons 1e team. De afwezigheid van ervaren spelers als Mirthe, Dionne, Marijn en Matthijs mag als excuus aangevoerd worden en het gebrek aan ervaring mag dan al dan niet terecht opgevoerd worden. Feit blijft dat dit de realiteit is en dat we daar beter op in moeten spelen. Hoe ging het dan deze vroege vooravond in Sliedrecht? Binnen 8 minuten stonden onze eerstelingen al met 6-1 achter en hadden de Sliedrechtse dames al 3 ballen in het mandje liggen. Een behoorlijk aantal kijkend naar het totaal van 5 in de vorige match. In plaats van agressief te reageren, bleef ons team redelijk apathisch ballen en grossierde het in teveel verkeerde keuzes. In plaats van te zoeken naar de beste schoten, werd vaak te snel de verkeerde keuze gemaakt. Desondanks vocht het team zich terug in de wedstrijd.

Mees, Lex en Merel zorgen voor de 6-4. Op 4:48 voor rust schiet Lex met zijn 5e treffer de teams naast elkaar (11-11) en was de slechte start weggepoetst. Daarna een vijftal minuten die uiteindelijk exemplarisch worden voor deze wedstrijd. Enorm onnodig wordt Merwede in een zetel naar de rust geholpen: 15-12 voor de thuisploeg. Wie had gerekend op een scherpe start van de 2e helft werd teleurgesteld. Na 14 minuten slechts 2 oranje witte treffers. Een schamel aantal dat schril afsteekt tegen de 7 rood witte treffers: 22-14 en gezien het spel op de mat een gespeelde wedstrijd. Oranje Wit 1 kon vandaag goede zaken doen, maar verzaakte op alle vlakken. Een off day tegen een gemotiveerde en gedreven opponent – met maar liefst 12 treffers van de Merwede meiden – leverde uiteindelijk een 28-22 nederlaag op. Mocht aan het eind van de rit beide teams evenveel punten hebben, dan zal Oranje Wit op onderling resultaat de Sliedrechtse ploeg nog wel achter zich houden.

Aanstaande zaterdag komt Maassluis op bezoek. Winst is voor de bezoekers van levensbelang om nog kans op promotie te houden. En dat geldt eigenlijk ook voor Oranje Wit 1, willen ze het niet op de laatste wedstrijd in en tegen Kinderdijk aan laten komen.

1. Kinderdijk 6 punten 2. Oranje Wit 4 punten 3. Merwede 4 punten 4. Maassluis 2 punten

Ons 2e speelde tegelijkertijd behoorlijk incompleet de stadsderby tegen Sporting Delta en was ditmaal een speelbal voor de bewoners van Dubbeldam: 20-8. Door de buitengewoon sterke seizoenstart is er nog geen vuiltje aan de lucht voor onze reserves. Nog 1 puntje en de beslissingswedstrijden zijn sowieso binnen. Wordt er niet meer gewonnen, dan is het afhankelijk van de rest van de poule, maar zelfs met deze 6 punten is de kans op plaatsing realistisch.

1. Oranje Wit 6 punten 2. Sporting Delta 4 punten 3. PKC 2 punten 4. Valto 2 punten