Het is ons 1e team niet gelukt om in Leiden de competitie te starten met een zege. Na een zeer matige 1e helft – 7-3 voor thuisploeg Pernix – kwam Oranje Wit aan het einde net te kort: 14-13.
De eerste helft was van beide kanten uiterst magertjes en vooral aanvallend gaf Oranje Wit niet thuis (tussenstanden 2-0, 4-1, 5-3, 7-3). Op zich was dit wel verrassend want de oefencampagne had duidelijk een ander beeld gegeven.
In de tweede helft was het de thuisploeg die direct het verschil op 5 bracht: 8-3. Vervolgens begon aan Dordtse zijde het grote wisselen wat binnen 7 minuten resulteerde in de gelijkmaker: 8-8. Daarna ontspon zich een boeiend, maar rommelig duel. De doelpunten vielen wat makkelijker, maar echt los kwamen de schutters in het veld niet. Opvallend was de sterke invalbeurt van Demi van Dijk.
Bij 11-12 en 12-13 leek Oranje Wit de plooien definitief glad getrokken te hebben, maar wat verdedigende slordigheden en een cruciale gemiste strafworp deed de overwinning alsnog naar de thuisploeg gaan.
Vriend en vijand was het over 3 zaken eens: op basis van de eerste helft verdiende Pernix de punten, de tweede helft was voor Oranje Wit (maar vergaten de gasten door te drukken) en een gelijkspel was op basis van deze wedstrijd voor beide teams het hoogst haalbare geweest.
Oranje Wit vuurde deze middag maar liefst 28x vaker de bal richting het mandje, echter het vizier stond niet op scherp.
Aanstaande zaterdag wacht Vriendenschaar uit Hardinxveld. Ook zij starten met een nederlaag. Direct een belangrijke match voor onze selectie.