Afgelopen zaterdag speelden Oranje Wit 1 en Oranje Wit 2 respectievelijk tegen Swift 1 en Avanti 3. Het werd een spektakel. Oranje Wit 2 won met een minimaal verschil. Oranje Wit 1 deed zeer goede zaken, toonde veerkracht en verwende het thuispubliek. Vooraf was duidelijk dat Oranje Wit 1 moest winnen om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen.

Oranje Wit 2 speelde een spannende wedstrijd, maar was weer in staat om de punten in Dordrecht te houden. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe. Oranje Wit 2 was in verdedigend opzicht te weinig bij de les. Dit brak Oranje Wit 2 de hele wedstrijd op. Vooral in de rebound kwam Oranje Wit minder uit de verf. Aan de andere kant was Oranje Wit 2 aanvallend toch in staat om Avanti van zich af te houden. De jonge ploeg van trainer Van de Burgt deed goede zaken en staat prachtig aan kop in de poule. Volgende week zaterdag de volgende uitdaging. De selectie gaat op bezoek bij VEO uit Den Haag. VEO 2 staat met Oranje Wit 2 boven aan in de poule. Oranje Wit 2 kan bij winst met een goed gevoel aan de feestdagen beginnen. Bij winst komt het alleen op de eerste plaats te staan. Genoeg motivatie om vol de strijd aan te gaan. Het was een prettige opwarmer voor wat daarna komen ging.

Oranje Wit 1 speelde deze week een tweede finale om de bovenste plaatsen van de poule. Na het jammerlijk verlies van vorige week moest vandaag gewonnen worden van Swift. Swift is een van de topploegen uit de poule. Een makkelijke opgave was het winnen van deze wedstrijd niet. Het team van trainers Van Vliet en Ploeg schoot als een speer uit de startblokken. De trainers hadden een tactische verrassing, die uitstekend werkte, want Oranje Wit 1 nam een 5-0 voorsprong. Oranje Wit miste de kansen om nog verder weg te lopen van Swift, maar de toon was gezet. Swift toonde veerkracht en trok de stand gelijk. Swift gaf Oranje Wit vlak voor rust het nakijken door twee goals verschil te maken. Oranje Wit maakte vlak voor rust het verschil tussen beide ploegen één goal. De rust werd aangevangen met een 10-11 stand.
Na rust was het weer Oranje Wit dat als eerste het gaspedaal vond. Oranje Wit nam weer afstand van Swift en creëerde een voorsprong van 19-15. Swift liet het er weer niet bij zitten en kwam weer terug in de wedstrijd. Bij 22-22 was de stand wederom gelijk en kon de wedstrijd alle kanten op. Het thuispubliek en vooral de teams van de week lieten zich heel de wedstrijd horen, door verbaal fijn aanwezig te zijn. Oranje Wit plaatste de laatste en definitieve eindsprint. Met vijf goals in de laatste drie minuten was het verzet van Swift gebroken en mocht Oranje Wit twee punten bijschrijven aan haar totaal. Oranje Wit en Swift maakten er een waar spektakelstuk va. Oranje Wit behaalde een verdiende overwinning met 28-24 en trakteerde het thuispubliek op een gedenkwaardige korfbalavond. De ploeg van Van Vliet en Ploeg tankte zelfvertrouwen. Als het team dit niveau elke wedstrijd kan vinden, gaat het hoge ogen gooien deze competitie. Aanstaande zaterdag speelt Oranje Wit tegen het laag geklasseerde VEO. Dit betekent dezelfde inzet brengen en zeker niet achterover leunen. Ook Oranje Wit 1 wil met een goed gevoel richting de feestdagen, dus zal het team weer moeten streven naar het uitvoeren van taken en als team presteren. In de wedstrijd tegen Swift lukte dat meer dan goed. Tegen VEO zal dit weer moeten gebeuren, maar niemand twijfelt aan dezelfde uitvoering. Lex van Gent en Bo Oppe waren met 9 en 7 goals belangrijk, maar vooral het functioneren als team was belangrijk. Een groot compliment voor het hele team voor deze overwinning. Dit smaakt naar meer en meer.