Na weken van voorbereiding was het gisteren dan eindelijk zo ver; de start van de competitie. Op een zonnige zaterdagmiddag vertrok onze selectie naar Voorburg waar zij het mochten opnemen tegen VEO 1 en 2.

Om 14:30 klonk het fluitsignaal voor ons tweede team. Al snel wist VEO te scoren, waarna OW de stand gelijk wist te trekken. Een rommelige eerste helft volgde, maar OW had het betere spel. Via een vrije bal kwam het tweede op een 6-8 voorsprong, maar VEO wist de stand weer gelijk te trekken en de teams gingen met een 8-8 ruststand de kleedkamers in.

Meteen na rust wist plaatsvervangend aanvoerder Merel Schram (captain Bob Mans geniet met zijn kersverse vrouw van hun huwelijksreis; geniet ervan) haar team weer op voorsprong te brengen. Vanaf dit moment heeft OW niet meer achter gestaan. Hard werken werd beloond en mooie doelpunten werden gemaakt. Al met al een echte teamprestatie, waarin Joeri van Dijk met 6 goals enorm belangrijk was voor zijn ploeg. Eindstand: 13-17.

Na het aanzien van de wedstrijd van het tweede, moet het eerste met goede moed te wedstrijd ingegaan zijn. Echter, waar VEO deze wedstrijd begon met drive en scherpte, kwam OW zwak uit de startblokken. Onze hoofdmacht keek dan ook al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Na de 2-1 van Robin en de 3-2 van Lex wist de ploeg tot aan rust niet meer tot scoren te komen. VEO speelde dit goed uit en wist over alle schijven te scoren. OW keek met rust tegen een 11-2 achterstand aan.

Hoewel er iets scherper aan de tweede helft gestart werd, lukte het OW niet om hun kansen te verzilveren. Coaches van Hoof en van de Burgt probeerde het tij nog te keren door Joeri en Demi van Dijk in te brengen en Lex van Gent van vak te wisselen. Hoewel Joeri en Demi nog wat kansen wisten te forceren, mocht het niet meer baten. Eindstand: 18-08

De komende week zal de selectie weer hard aan de bak gaan. Aanstaande zaterdag 17 september speelt de selectie thuis tegen KVA 1 en 2, dus kom allemaal naar de polder om ze aan te moedigen!