Na de nieuwjaarsreceptie klonk al snel het fluitsignaal bij OW 2 tegen SKF 3. Robin Domisse wist binnen tien seconden de 1-0 te scoren. De beginfase van deze wedstrijd kan beschreven worden als rommelig. Beide ploegen maakte veel plaatsfouten en draaide korte aanvallen. De ploegen kwamen dan ook niet echt los van elkaar. Desondanks wist OW 2 makkelijker de korf te vinden en een redelijke voorsprong op het bord te zetten. Hierin was Demi van Dijk belangrijk met haar vrije ballen.  Echter wist SKF de rug te rechten en nam de voorsprong over.

De tweede helft bouwde SKF de voorsprong verder uit. Middels goals van Robin Dommisse en Tim Groeneweg wisten de Oranje Witten dichterbij te komen, maar SKF liet zich niet van de wijs brengen. Vanaf dit moment kwam de overwinning van SKF nooit meer in gevaar. Oranje Wit 2 moet wederom genoegen nemen met 0 punten. Volgende week zullen zij uit spelen tegen Pernix 2, de ploeg die momenteel op basis van doelsaldo de rode lantaarn draagt. Een belangrijke pot waarbij maar één uitkomst gewenst is.

Om 19:30 mocht ons eerste aantreden tegen Fiducia 1. Het eerste deel van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Na de 8-7 van één van de Fiducia dames nam OW 1 een run vier goals, waardoor er binnen de kortste keren 12-7 op het scorenbord stond. Fiducia wist voor rust nog een paar keer te scoren, maar onze hoofdmacht scoorde lekker mee en kon gaan rusten met een comfortabele 15-9 voorsprong.

Aan OW 1 de taak om de tweede helft scherp te starten. De ploeg heeft al vaker laten zien hier moeite mee te hebben en ook deze keer scoorde de tegenstander meteen twee keer. Oranje Wit 1 liet niet met zich sollen en scoorde vijf keer in korte tijd en verzekerde zichzelf van een 20-12 voorsprong. Vanaf dit moment is de winst nooit meer echt in gevaar gekomen. Helaas voor Oranje Wit verstapte Merel Schram zich lelijk en moest zij met een blessure het veld verlaten. Ook Meike Driesprong heeft de wedstrijd niet helemaal uit kunnen spelen. Desondanks deed OW 1 wat het moest doen en verzekerde zich daarmee van de derde plek. Volgende week kunnen zij hun positie versterken door te winnen van Antilopen 1.

Onze fotograaf was aanwezig bij beide wedstrijden en schoot wederom mooie plaatjes. Bekijk de foto’s van OW 2  – SKF 3 hier en de foto’s van OW 1 – Fiducia 1 hier.