Afgelopen weekend het eerste thuisweekend voor de selectie van Oranje Wit. OW1 en OW2 speelden tegen Pernix uit Leiden. Vooral Pernix 1 wordt gezien als titelkandidaat. OW2 wilde graag voortborduren op de uitstekende 2dehelft van vorige week. OW1 stond voor een zware opgave om de punten binnenhuis te houden.

OW2 startte met een kleine voorsprong tegen Pernix, maar moest ook twee keer een kleine achterstand goed maken. OW2 had de zaken in de verdediging toch heel goed voor elkaar. Bij een 7-5 en 8-6 tussenstand leek OW met twee goals verschil de rust op te zoeken. Pernix schoot vlak voor het rustsignaal de 8-7 binnen.

Trainer Roelofs roemde het verdedigende werk van zijn ploeg, maar wilde aanvallend iets meer volwassenheid zien. OW2 nam even de tijd om deze opdracht uit te voeren. Pernix naderde OW bij 11-10 op een goal verschil. Dat was het moment dat OW diep het gaspedaal intrapte. Goal voor goal werd Pernix op achterstand gezet. OW zette een tussenstand van 17-10 op de borden. Na deze inspanning verslapte de concentratie iets aan OW-zijde. OW kreeg drie stippen achter elkaar tegen, maar het verschil was gemaakt. De overwinning kwam niet meer in gevaar. Een prima wedstrijd en OW2 kan met voldoende zelfvertrouwen richting Driebergen. OW2 speelt uit tegen Dalto. OW2 zal de wedstrijd beginnen als koploper in de poule, echter is de competitie nog jong. Dalto is medekoploper, dus OW2 kan zaterdag een mooie slag slaan.

OW1 vond in Pernix een meer ervaren en slimme ploeg tegenover zich. In de rebound had OW1 niet veel in de melk te brokkelen. OW1 moest daar een antwoord op zien te vinden, vooral met het creëren van snelheid in de aanval. Bij een tussenstand van 2-3 hielden beide ploegen hun verdediging goed op slot. OW1 vond geen goed antwoord op het spel van Pernix. OW1 kon helaas geen aanval meer verzilveren met een goal en moest toezien hoe Pernix verder uitliep. OW1 kwam in de 1ehelft niet verder dan 2 goals. De ruststand was 2-6. Het besef was aanwezig dat dit te weinig was en dat het in de 2ehelft beter moest.

In de 2ehelft was het Pernix die de score verder uitbouwde. OW1 kon niet in het eigen spel komen. Trainers Van Vliet en Ploeg probeerden met aanvallende wissels het tij te keren. Pernix was ervaren genoeg om zich niet van de wijs te laten brengen. OW1 kon helaas geen moment een vuist maken en Pernix in de problemen brengen. De einduitslag werd 8-16. OW1 zal de rust moeten bewaren en de volgende wedstrijd weer vol aan de bak gaan. Volgende week speelt OW1 in Delft tegen Excelsior. OW1 zal er alles aan doen om de eerste punten op het conto bij te schrijven.

https://photos.app.goo.gl/9Q3csBpnn8v6W5BJ7