Na vorige week was het voor Oranje Wit 1 en 2 twee voor twaalf. Heel de week stond in het teken van teamgevoel. Het met elkaar werken naar een teamprestatie. Wat betekent het strijden tegen degradatiekorfbal. Gezien de stand was geen enkel excuus geldig. Oranje Wit 1 en 2 moesten punten halen. Het werden meeslepende wedstrijden, die bol stonden van de spanning. De trainers Roelofs, van Vliet en Ploeg vroegen passie, strijd, inzet en winnen. Oranje Wit 1 en 2 speelde tegen OVVO.

Oranje Wit 2 zette van het begin de toon. Oranje Wit wist OVVO vanaf het begin onder druk te zetten en hielde dit de hele wedstrijd vol. In de eerste helft was het Joeri van Dijk, die scherp schoot. Na een 4-2 voorsprong spoot Oranje Wit er vandoor. Met een 15-8 ruststand leek Oranje Wit de winst al binnen te hebben. Trainer Roelofs was vol lof over de eerste helft. Enkele detailpuntjes en door naar de volle winst.

De tweede helft werd een formaliteit. OVVO was compleet lam gelegd en wist niet waar het moest zoeken. Met 7 doelpunten op een rij wist Oranje Wit 2 het publiek en zichzelf nog verder te vermaken. Een uitstekend wedstrijd en een fijn gevoel om de winst te pakken na een zware trainingsweek. Het team zal genoeg zelfvertrouwen hebben opgebouwd om volgende week de strijd aan te gaan met Pernix in Leiden.

De wedstrijd van de hoofdmachten werd een ware thriller en een meeslepende wedstrijd. Yannick Schild maakt weer zijn opwachting in het team en nam de plaats van Freek de Peuter in. Voorafgaand aan de wedstrijd bleek uit de analyse van OVVO dat dit team in staat is veel vrije ballen en strafworpen te versieren. Dat dit een kwaliteit was bleek gedurende de eerste helft. Oranje Wit 1 vond niet het juiste antwoord en moest dit soort spelhervattingen toe staan. OVVO was dodelijk en scoorde keer op keer. Het lukte Oranje Wit niet om op voorsprong te komen, maar bleef wel in het kielzog van OVVO en dat was precies wat nodig was om ongeschonden de rust te bereiken. De ruststand was 15-16.

In de rust lag de focus op het voorkomen van strafballen en vrije ballen. Vanaf 17-17 tot 19-19 werd het stuivertje wisselen tussen beide teams. Oranje Wit wist een voorsprong van 2 doelpunten te creëren. Het team pakte zelfs een voorsprong van 26-23. OVVO toonde veerkracht en gaf zich niet gewonnen. De spanning nam verder toe. Bij een stand van 28-27 kregen beide ploegen de kans om verder uit te lopen of gelijk te maken. Dat zal in het veld spannend voelen, maar op de bank is dat meer dan spannend. Trainer Ploeg wist wat de ploeg nodig had. De gele kaart die dit opleverde was zakelijk en noodzakelijk. Een paar aanvallen verder wist hij net op tijd in te binden om niet op de tribune te belanden. De bevrijdende treffer kwam na een actie van Dionne Broere. Robin van Kalkeren bleef ijskoud en verzilverde de strafworp. 29-27 op de borden en wat tijd te spelen, maar nooit meer gevaar voor de hard bevochten overwinning. Oranje Wit wipte met de winst over OVVO heen en staat nu op de veilige plaats in de poule. Ook voor Oranje Wit 1 geldt een broodnodige overwinning en hard werken als team loont. De spelers, die werden gewisseld speelden probleemloos mee en waren van meerwaarde. Dit is Oranje Wit een collectief. Volgende week spelen we in Leiden tegen koploper Pernix. Het team is tot veel in staat, als alles klopt. Zou het zo’n week worden?