Afgelopen weekend begon na een goede voorbereiding het zaalseizoen. Oranje Wit 2 speelde in Vlaardingen tegen Twist en Oranje Wit 1 speelde in Scheveningen tegen KVS. Met lichte en gezonde spanning werden beide zalen betreden. Lukt het om de plannen voor het zaalseizoen een goed begin te geven? Zullen de verwachtingen ingelost gaan worden? Het bleek een prima weekend te zijn.

In Vlaardingen schoot Oranje Wit 2 razend uit de startblokken en zette Twist gelijk met de rug tegen de muur. De aanvalsplannen van Oranje Wit 2 kwamen goed uit de verf. Alle spelers kwamen tot scoren. De eerste 40 minuten kreeg Twist nagenoeg geen kans om een vuist te maken. Oranje Wit 2 wist Twist lam te leggen en kon aanvallend doen wat het wilde. Twist wist in die tijd niet verder te komen dan vijf goals. Een groot compliment voor de hele ploeg.

Oranje Wit 2 wist een grote marge te creëren wat de ploeg op het einde van de wedstrijd parten ging spelen. Oranje Wit 2 bleef gas geven, waardoor Twist geen moment in de wedstrijd kon komen. Door de grote voorsprong liet Oranje Wit aan het einde van de wedstrijd de touwtjes iets vieren, waardoor Twist nog aardig wat goals kon scoren. Dit was het enige minpuntje aan een verder hele goede wedstrijd. Trainer Van de Burgt was meer dan tevreden over het vertoonde spel.

Helaas moest Oranje Wit 2 ook de zaalcompetitie met -2 beginnen. Gelukkig is dit in een keer weggepoetst. Oranje Wit kan direct naar boven kijken. Oranje Wit 2 speelt komende zaterdag thuis tegen Fiks 2.

Dan Oranje Wit 1. In Scheveningen speelde Oranje Wit 1 tegen KVS. In de thuishal van KVS kan het spoken, maar Oranje Wit 1 was niet onder de indruk van de entourage en speelde ook een uitstekende wedstrijd. In de beginfase lieten beide ploegen elkaar niet veel toe. Oranje Wit 1 kwam bij 6-7 voor het eerst op voorsprong. De ploegen kwamen niet los van elkaar en de rust werd bereikt met een 11-12 voorsprong voor de brigade van de trainers Van Vliet en Ploeg.

Na rust was het Oranje Wit 1 wat veel druk zette en afstand nam van KVS. Oranje Wit 1 maakte een verschil tussen beide ploegen van 4 goals. KVS liet het er niet bij zitten en kwam goal voor goal terug in de wedstrijd. Dit is een leerpunt voor Oranje Wit om dan de wedstrijd in het slot te gooien en de aspiraties van een tegenstander de kop in te drukken. Toch kon geconcludeerd worden dat Oranje Wit 1 niet meer in gevaar is gekomen. Oranje Wit 1 bleef de voorsprong vasthouden en liet zich niet van de wijs brengen. In de eindfase ontstond een rommelig geheel, maar Oranje Wit 1 hield het hoofd koel en nam de 2 punten mee naar Dordrecht. De eindstand werd 19-21.

Een mooi begin van het zaalseizoen. Een prima teamprestatie, waar iedereen zijn of haar steentje bijdroeg in de verdiende overwinning. Oranje Wit 1 speelt aanstaande zaterdag thuis tegen Fiks 1.

Oranje Wit 1 en 2 willen zich van de beste kant laten zien aan het thuispubliek. De selectie wil iedereen van harte uitnodigen om aanstaande zaterdag te komen kijken. Deze beide overwinningen ruiken natuurlijk naar meer en de selectie zal alles in haar macht doen om thuis ook weer twee winstpunten bij te kunnen schrijven.