Op 23 september stonden de krakers tegen Vitesse 1 en 2 op het programma. Op een winderige zaterdagmiddag vertrok onze selectie naar Barendrecht.

Het tweede team van Vitesse draait tot nu toe een prima eerste helft van het veldseizoen. Er werd alleen nog maar van HKC verloren. Oranje Wit 2 heeft nog geen punten weten te pakken en is daarmee hekkensluiter. Oranje Wit 2 wist van tevoren dat het geen gemakkelijke middag zou worden in Barendrecht, maar in onze sport is alles mogelijk.

De eerste helft hadden beide ploegen moeite met scoren. Er werd aan beide kanten veel druk gegeven, waardoor goals duur waren. Vitesse wist voor rust zesmaal de korf te vinden, OW deed dit voor de helft minder.

De oranje witten kwamen niet scherp de rust uit. Waar Vitesse in de tweede helft acht keer wist te scoren, kon Oranje Wit nog maar een schamele twee keer de korf vinden. Het lukte ons tweede niet om onder de hoge druk uit te komen. Er werden veel plaats fouten gemaakt en de intentie om te scoren bleef enigszins uit. Misschien is ons tweede nog een beetje te lief. Echter is er over de afgelopen paar weken verdedigend een enorme verbetering te zien. Aanvallend is de stijgende lijn ingezet, maar zijn er overduidelijk nog wat stappen te maken. Wij hebben er vertrouwen in dat dit team vol jongelingen dit klaar zal gaan spelen.

Oranje Wit 1 trof in Vitesse 1 een geduchte concurrent. Vitesse 1 had, net als onze hoofdmacht, tot dan toe alle wedstrijden gewonnen. De voor Oranje Wit zo bekende Niels Molendijk zal alles op alles gezet hebben om zijn team op scherp te zetten. En dit was te merken. Vitesse 1 schoot werkelijk waar uit de startblokken. Binnen de kortste keren keek ons eerste tegen een achterstand van 6-0 aan. Een vrije bal aan de Dordtse zijde maakte een einde aan de reeks van Vitesse. Bo van Hoof moest een aantal ingrepen doen om goede tegenstand te kunnen bieden. Zo werd Marijn Klink van vak gewisseld en kwamen Iza Wolleswinkel en Senne Koster in de ploeg. Het tweede gedeelte van de eerste helft wist Vitesse nog maar één keer te scoren. Milou Oppe en Tim van Gent maakte hun eerste van de middag en bepaalde daarmee de ruststand op 7-3.

Tijdens de rust werden de koppies op scherp gezet, maar toch wist Vitesse na rust weer snel te scoren. In de tweede helft was het aanvoerder Milou Oppe die haar ploeg aan de hand meenam door drie belangrijke goals te maken. Ook mag er benoemd worden dat Iza Wolleswinkel haar dame volledig de wedstrijd uitverdedigde. Mede hierdoor wist Oranje Wit stapje voor stapje dichterbij te komen. Er kwam meer beleving in de ploeg en voor heel even wist Vitesse niet wat ze overkwam. Toch wist Vitesse steeds op de juiste momenten mee te blijven scoren. De wedstrijd duurde net te kort om nog iets te kunnen forceren. Oranje Wit heeft gestreden, maar heeft het niet voor elkaar gekregen om nog onder de sterke beginfase van Vitesse uit te komen.

Volgende week speelt onze selectie weer op het eigen veld. Beide ploegen kunnen de support hard gebruiken. Zien we jou langs de lijn?