Afgelopen zaterdag speelde Oranje Wit 1 de laatste zaalwedstrijd in de eigen hal. Oranje Wit moest haar wedstrijd spelen in de wetenschap dat Fiks haar eigen wedstrijd in winst had omgezet. Dit betekende feest in Oegstgeest, want het terechte kampioenschap was binnengehaald. De selectie van c.k.v. Oranje Wit feliciteert Fiks en wenst het team veel succes in de hoofdklasse.

Voorafgaand aan de wedstrijd hielden de trainers Van Vliet en Ploeg een bespreking waarvan elk woord raak was. Na het praatje een opvallende stilte, die niet vaak voorkomt in de ruimte van de selectie. Vooral het woord trots was belangrijk.

Waar komt deze trots dan vandaan. Als eerste moest Oranje Wit 2 kampioen worden. Het team van trainer Van de Burgt heeft deze verwachting meer dan waar gemaakt. Dat is mooi en knap. Afgelopen week heeft het team dit uitgebreid gevierd en terecht. De honger van Oranje Wit 2 is nog niet gestild. Op het veld willen ze ook meespelen om de prijzen.

Oranje Wit 1 moest zo lang mogelijk blijven meespelen om de bovenste plaatsen. Ook hier is de selectie meer dan in geslaagd. Tot op de laatste speeldag was het mogelijk om kampioen te worden. Fiks heeft hier een stokje voor gestoken. Maar van tevoren hadden vele mensen voor dit resultaat getekend. De concurrentie in de selectie van c.k.v. Oranje Wit is zeer groot. Dit maakt de groep sterker en goed. Daarbij is het fantastisch om te ervaren dat dit nooit ten koste gaat van de sfeer in de groep, want een groep dat is het. Iedereen draagt op haar of zijn manier bij aan de sfeer en de prestaties. Daar kan iedereen binnen de selectie ook meer dan trots op zijn.

Progressie boeken als groep was ook een belangrijk doel. Ook daar is de discussie kort over. Dat is namelijk ook gelukt. Met de meer ervaren ploegen als Fiks en Swift in de poule is het knap hoe Oranje Wit 1 zich gemanifesteerd heeft en zichzelf weer op de kaart heeft gezet. Gaat dan alles alleen maar goed? Nee, zeker niet. De groep heeft nog genoeg te leren om nog beter te worden, maar het fundament is stevig en goed. Er zijn genoeg redenen om te blijven bouwen en te leren.

De selectie wilde de tribunes weer vol krijgen in de eigen thuishal. Vooral de laatste wedstrijden was te zien dat vele Oranje Witters de prestaties kunnen waarderen. De selectie speelt mooi en interessant korfbal en de volle tribunes bevestigen de stelling. De selectie waardeert de steun en ervaart de support als een negende man. Bij de wedstrijden van Oranje Wit 1 en 2 is genoeg te genieten. De sfeer in de hal is heerlijk en de supporters dragen bij aan het goede spel van de selectie. Dank aan een ieder die de selectie een warm hart toedraagt en in woord en daad meehelpt.

Oranje Wit 1 speelde tegen het al gedegradeerde Futura. Futura wilde zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden en verzette zich aan het begin van de wedstrijd. Tot 5-5 ging de strijd gelijk op. Oranje Wit 1 toonde daarna het krachtsverschil aan. Punt voor punt liep Oranje Wit weg bij Futura. Het verschil werd groot gemaakt en kwam nooit meer in gevaar. Dionne Broere startte in de basis en maakte deze keuze waar. Dionne was belangrijk met 4 goals. Sterre Ton, Robin van Kalkeren en Freek de Peuter maakten minuten. Sterre produceerde in korte tijd twee goals. Het publiek werd verwend met 33 goals en Oranje Wit 1 sluit de competitie af met een tweede plaats.

Op het veld kan de selectie van c.k.v. Oranje Wit weer aan de bak en het zelfvertrouwen uit de zaal meenemen. Het weer gaat de goede kant op en Oranje Wit 1 en 2 zullen gaan strijden om met de prestaties hetzelfde te doen. De selectie hoopt weer vele Oranje Witters langs het veld te zien.

Terwijl Oranje Wit 1 aan het rusten was kwamen alle kampioenen in een parade de hal in. Confetti kanonnen werden afgevuurd en er was een klein feestje van een kwartier. Gefeliciteerd kampioenen van Oranje Wit F1, E1, E2, D1, Oranje Wit 4 en Oranje Wit 2!

Bekijk hier de foto’s van de kampioenenparade.

Bekijk hier het fotoverslag.