Oranje Wit 2 mocht op bezoek bij KCC 3. Vorige keer werd er verloren, maar ons tweede laat zien dat het stappen gezet heeft, dus alles leek mogelijk. Oranje Wit 1 trad aan tegen hekkensluiter RWA. Vorige keer werd er gemakkelijk gewonnen, maar RWA staat erom bekend zich lang vast te bijten in hun tegenstanders.

Oranje Wit 2 begon de wedstrijd op het Capelse veld te zwak. Al snel werd er tegen een behoorlijke achterstand aangekeken, waardoor het een lastige kluif zou worden om de punten mee naar huis te nemen. Desondanks waren er ook voldoende positieve punten voor ons tweede. Er werden voldoende kansen gecreëerd en er werd goed omgegaan met het achterverdedigen.

Door de wedstrijd heen was er een duidelijke stijgende lijn te zien. Het team raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en dit is terug te zien in de aanvallende looplijnen. Er wordt meer op timing gespeeld. Bart Driesprong speelde een goede wedstrijd en wist zesmaal te scoren. Echter gooide de vele passfouten roet in het eten om echt door te kunnen zetten. KCC kon na een slechte eerste helft van Oranje Wit 2 de wedstrijd uiteindelijk gemakkelijk naar zich toetrekken.

Oranje Wit 1 begon erg sterk aan de wedstrijd. Binnen een paar minuten stond er een mooie 0-5 voorsprong op het scorebord, mede door een aantal fenomenale acties van Marijn Klink. De gemiddelde aanschouwer moet gedacht hebben dat dit een gemakkelijke middag zou worden voor de Dordtse ploeg, maar zoals eerder genoemd liet RWA dit niet zomaar toe. Met een aantal wissels werd geprobeerd om met name de verdediging wat strakker neer te zetten aan de Dordtse zijde. Toch ging RWA gestaag door met scoren, waardoor de ruststand op 8-10 bepaald werd.

Direct na rust opende Demi van Dijk de score. Desondanks kreeg onze hoofdmacht het niet voor elkaar om echt los te komen van RWA.
Robin van Kalkeren, die sowieso een erg sterke wedstrijd speelde, bracht hier eigenhandig verandering in. Twee knappe goals op rij gaven wat ademruimte. Bob Mans, die na weken blessureleed weer minuten mocht maken, wist ook meten te scoren. De twee neven wisselden de scores mooi af en na vijftien minuten spelen in de tweede helft stond Oranje Wit 1 weer ruim voor. De wedstrijd werd gemakkelijk uitgespeeld en er kon een mooie 14-21 overwinning bijgeschreven worden.

Volgende week speelt onze selectie thuis tegen de selectie van Vitesse. Twee mooie wedstrijden waarbij de ploegen alle support kunnen gebruiken. Oranje Wit 1 moet met vier punten verschil winnen om zich ‘herbstmeister’ te mogen noemen. Een lastige klus, maar zeker geen onmogelijke. Zien we jou langs de lijn zaterdag?