Afgelopen zaterdag ging het zaalseizoen dan eindelijk echt van start. Menig korfballer zal hier met smart op hebben gewacht, aangezien de zaalperiode vaak favoriet is. Onze selectie was al een aantal weken bezig met de voorbereiding, om een zo goed mogelijke start te realiseren. Achteraf waren ze hier misschien wel extra blij mee, aangezien concurrent VEO meteen op bezoek zou komen.

Oranje Wit 2 begon goed aan de wedstrijd, maar VEO deed hier zeker niet veel voor onder. Aan beide kanten werden goede aanvallen gespeeld en de scores wisselden elkaar af. Jaimy van Arkel was in de eerste helft erg belangrijk met zijn goals. Tot 9-9 ging het gelijk op, maar daarna wist ons tweede op voorsprong te komen. Deze voorsprong werd steeds verder uitgebouwd, waardoor met rust 16-12 op het scorebord stond.

Ook na rust bleef Oranje Wit 2 de bovenliggende ploeg. VEO wist het de Dordtse aanval nog wel lastig te maken door achter te gaan verdedigen. Het was duidelijk dat Oranje Wit hier moeite mee had, maar desondanks bleef het scoren. Waar de goals op het veld duidelijk schaars waren, vlogen ze er nu in. VEO probeerde nog wel wat, maar de overwinning kwam nooit écht in gevaar. Een heerlijke wedstrijd en een knappe prestatie van ons tweede. De eindstand was 26-22, waarmee de eerste overwinning van het seizoen binnen is.

Het aanschouwen van de wedstrijd van Oranje Wit 2 moet voor ons eerste extra motivatie zijn geweest om te winnen voor Oranje Wit 1. Ze schoten met drie goals op rij uit de startblokken. Het duurde dan ook niet lang voor zeven van de acht spelers een goal op hun naam hadden staan. VEO moet zich bij 9-5 even achter de oren gekrabd hebben. Een time-out werd genomen aan de Voorburgse zijde. In eerste instantie leek dit geen effect te hebben, maar langzaam maar zeker wist VEO toch dichterbij te komen. Met één goal verschil in het voordeel van Oranje Wit werd er gerust.

De tweede helft werd een spannende. VEO kwam goed uit de kleedkamer en wist redelijk snel de gelijkmaker te maken. De herencombinatie Driesprong en Van Dijk was voor de VEO-heren niet te houden en met een percentage van bijna 50% was Joeri van Dijk enorm belangrijk voor zijn ploeg. Aan de andere kant heerste Loïs Fernhout, zowel in de aanval als in de verdediging, in de rebound. Hierdoor kon er veel herhaald worden en werd Tim van Gent in stelling gebracht. Echter liet VEO niet los. Een aantal knappe goals van afstand hield hen in leven. Ze wisten terug te komen tot 24-24. Met een aantal wissels probeerde Bo van Hoof het tij te keren. Met name het inbrengen van talent Iza Wolleswinkel wierp zijn vruchten af. Iza werd gezocht én gevonden. Haar snelle actie was voor de VEO-dames niet te houden en zo versierde zij een strafworp. Deze gooide zij er, in een kolkende hal vol spanning, koelbloedig eigenhandig in. Oranje Wit 1 kwam op drie punten voorsprong, maar VEO liet niet los. Met een aantal slimme trucjes probeerde VEO nog een gelijkspel te versieren. Het is tot aan de allerlaatste seconde spannend geweest, maar onze hoofdmacht mag zich de terechte winnaar van dit eerste duel noemen. Eindstand 29-28.