Afgelopen zaterdag speelden Oranje Wit 1 en Oranje Wit 2 de laatste thuiswedstrijden van het seizoen. Voor beide ploegen stond niets meer op het spel, behalve de eer. Oranje Wit 1 speelde tegen HKC en Oranje Wit 2 speelde tegen DVO. De wedstrijden stonden ook in het teken van het afscheid nemen. Maar liefst zeven leden hebben zaterdag de selectie verlaten.

Oranje Wit 2 beet het spits af tegen DVO. De heenwedstrijd werd gelijk gespeeld. Oranje Wit had een opdracht om zich nog een keer van de goede kant te tonen voor het thuispubliek. Ze kwamen niet goed uit de startblokken en ze keken al gauw tegen een achterstand aan. Op zich speelde Oranje Wit geen verkeerde aanvallen, maar de beloning moet komen door een goal. Helaas wilde dit vandaag niet lukken. DVO gaf niets cadeau en speelde de wedstrijd prima uit. Oranje Wit moest genoegen nemen met een laatste verliespartij. Lex van Gent en Simone van Zwoll namen aan het eind van de wedstrijd afscheid van het publiek en de selectie. Ook trainer Van de Burgt nam de laatste keer de coaching voor zijn rekening. Erik heeft gekozen om volgend jaar geen trainer meer te zijn van de selectie.

Oranje Wit 1 speelde tegen HKC en wist dat het aan de bak moest. Trainers Van Vliet en Ploeg hadden de ploeg goed geprepareerd. Het team wist hier in de 1e helft niet lekker mee om te gaan. Niet alle spelers waren even goed bij de les en HKC maakte daar dankbaar gebruik van. In de rust lieten de spelers elkaar weten waar de schoen wrong. Van Vliet en Ploeg hoeven alleen nog even de neuzen te richten. De rust deed Oranje Wit goed, want het kwam terug en veroorzaakte enige onrust op de bank van HKC. Punt voor punt knokte Oranje Wit zich terug in de wedstrijd. De ploeg had HKC bij 19-19 achterhaald en wilde meer. Helaas was HKC echter geroutineerd genoeg om zich niet het kaas van het brood te laten eten. Aan het einde van de wedstrijd werd het nogmaals spannend, maar HKC kon aan het langste eind trekken en won de wedstrijd met 22-24. Bo Oppe, Jop Brouwer en Robin Leijdsman mochten een publiekwissel in ontvangst nemen.

Selectieleden van Oranje Wit worden niet bedankt met alleen maar bloemen, die overigens door de club ter beschikking gesteld waren. Dank daarvoor. De vertrekkende spelers kregen een fotocollage overhandigd, uit handen van trainer Van Vliet en namens de selectie. Jasper Kleingeld en Erik van de Burgt kregen een cadeau voor hun bewezen diensten. Ook was er gedacht aan de mensen, die achter de schermen zich inzetten voor de selectie. Andre Schram kreeg een envelop met inhoud overhandigd voor het filmen en verwerken van de wedstrijdbeelden. Dank Andre, hopelijk mogen we komend seizoen weer op je rekenen. Corine Fernhout werd in de bloemen gezet voor haar inzet en het maken van de collages. Ook grote dank.

De selectie heeft daarna het seizoen afgesloten in restaurant Post. Tot in de kleine uurtjes is heerlijk gegeten, gedronken en gelachen. Maar wat in Post is gebeurd, blijft in restaurant Post. Het was een mooi seizoen. De selectie zat vol mooie mensen, die hard hebben gewerkt om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Vooral het zaalseizoen was uitstekend. Het kampioenschap van het tweede was klasse. Het lang mee blijven doen van het eerste om het kampioenschap was ook meer dan goed.

De oude en huidige selectie wenst iedereen een fijne zomervakantie. U leest huidige selectie, want de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in volle gang. Op 8 augustus komt de nieuwe selectie bij elkaar om het seizoen aan te vangen. Nogmaals een fijne vakantie en graag weer tot ziens langs de kant van het veld.