Oranje Wit 1 en Oranje Wit 2 speelden afgelopen weekend in en tegen Nieuwerkerk 1 en 3. Oranje Wit 1 had zich vorige week al veilig gespeeld tegen GKV. Oranje Wit 1 kon bij Nieuwerkerk roet in het eten gooien en iets betekenen in de strijd om het kampioenschap. Oranje Wit 2 speelde tot dit weekend mee voor het kampioenschap, maar moest de eigen wedstrijden winnen. Daarbij was Oranje Wit 2 ook nog afhankelijk van resultaten op andere velden.

Oranje Wit 2 beet het spits af tegen Nieuwerkerk 3. Oranje Wit kwam moeizaam uit de startblokken en moest toestaan dat Nieuwerkerk een 5-1 voorsprong nam. Om een lang verhaal kort te maken, deze achterstand kwam het team van trainer Van de Burgt niet meer te boven. Oranje Wit 2 kon geen vuist maken en liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. Ondanks een aantal wissels kreeg Oranje Wit 2 het niet meer op de rit. Oranje Wit 2 heeft deze wedstrijd gestreden voor wat het waard was, maar moest in Nieuwerkerk haar meerdere erkennen. KCC verloor haar eigen wedstrijd en Oranje Wit 2 had zich verder in de strijd om het kampioenschap kunnen werpen. Het kampioenschap lijkt voor Oranje Wit 2 onhaalbaar, maar een bal kan raar rollen. Het team zal de wonden moeten likken en proberen de volgende wedstrijden weer te winnen. Mogelijk kan Oranje Wit 2 nog een gooi doen naar het kampioenschap, maar dan moet het heel erg gaan meezitten.

Oranje Wit 1 had een goed strijdplan klaar om Nieuwerkerk 1 te bestrijden. In de 1e helft pakte dit plan uitstekend uit. Vooral verdedigend had Oranje Wit 1 haar zaken goed voor elkaar. Nieuwerkerk had 28 minuten nodig om onder de druk van Oranje Wit uit te komen. De trainers Van Vliet en Ploeg hadden de ploeg uitstekend klaar gestoomd voor deze wedstrijd. Vlak voor rust was een kentering waarneembaar. Nieuwerkerk vond de juiste speelwijze tegen Oranje Wit 1 en wist met twee goals verschil de rust te bereiken.

Na de rust probeerde Oranje Wit 1 aan te haken bij Nieuwerkerk. Na een ruime achterstand had Oranje Wit 1, bij 12-11, Nieuwerkerk bijna achterhaald. Dit was ook de laatste keer in de wedstrijd dat Oranje Wit Nieuwerkerk wist te naderen. Nieuwerkerk draaide bij deze stand de gaskraan open en spoot er van door. Nieuwerkerk wist een hoog schotpercentage te halen en schoot met scherp. Oranje Wit 1 kreeg evenveel aanvallen de kans om ook te scoren, maar had teveel moeite om de korf te vinden. Een terechte overwinning voor Nieuwerkerk, die daarmee de kampioensstrijd met Swift levendig hield. Oranje Wit 1 heeft gegeven wat ze kon, maar kwam helaas te kort. Oranje Wit 1 en Oranje Wit 2 zullen de komende wedstrijd weer alles in de strijd gooien om het seizoen goed af te sluiten.