Op de eerste echte warme dag van dit jaar vertrok onze selectie naar Voorthuizen. Ons tweede trof daar de nummer twee van de poule: Spirit 2. Met Roy de Vlaming in de basis werd de wedstrijd gestart. Waar beide ploegen voldoende kansen creëerden, bleek het een stuk moeilijker om deze ook daadwerkelijk af te maken. Missende scherpte, het warme weer en simpelweg pech maakte dat het met rust pas 5-1 stond.

Al vroeg in de tweede helft probeerde de coaches van Dongen en Naaktgeboren met wissels het tij te keren. Meike Driesprong en Lars van Strijen kwamen in de ploeg. Meike was zeer belangrijk met twee goals, waardoor ons tweede dichterbij kwam. Ook Roy de Vlaming wist tweemaal te scoren, waardoor er nog even in geloofd werd. Echter liet Spirit de overwinning niet zomaar van zich stelen en scoorde mee. Hoewel Oranje Wit twee verdedigend geen slechte wedstrijd speelde, was het aanvallend niet om over naar huis te schrijven. Dit zal volgende week beter moeten. Eindstand: 10-6.

Waar Oranje Wit twee moeite had met scoren, schoot onze hoofdmacht werkelijk waar uit de startblokken. Spirit 1, die stijf bovenaan de ranglijst staan, was zichtbaar overdonderd. Ondanks de vruchtbare start, leken beide ploegen last te hebben van de hitte. De score stokte en al puffend werd met een 5-6 voorsprong de kleedkamer opgezocht.

Spirit kwam scherper de kleedkamer uit. Met name de dames uit Voorthuizen schoten gemakkelijk de ballen af, waardoor Oranje Wit voor het eerst op een achterstand kwam. Echter gaf OW1 zich niet gewonnen. Met een aantal tactische wissels en een time-out werd geprobeerd om de overwinning binnen te slepen. Oranje Wit trok de score weer gelijk, maar gaf een onnodige strafworp weg welke Spirit wist te verzilveren. Met nog 10 seconden op de klok was er nog hoop een gelijkspel, maar de bal werd verspilt en Spirit kon feestvieren. Treurige hoofden aan de kant van OW1 deed vermoeden dat winst in de lijn der verwachting lag, maar feit is dat onze hoofdmacht het meer dan goed gedaan heeft tegen de kampioenskandidaat.

Volgende week treffen het eerste en tweede de selectie van SDO. Een laatste thuiswedstrijd met een tegenstander die altijd leuke potjes oplevert.

Gezien de goede weersvoorspellingen, belooft het een perfecte korfbalmiddag te worden.