Afgelopen zaterdag wederom een thuisweekend voor de selectie van c.k.v. Oranje Wit. Zoals bekend zijn beide teams goed in de race om het kampioenschap. Oranje Wit 1 is helaas afhankelijk van de resultaten van Fiks. Oranje Wit 2 bepaalt zelf of het kampioen wordt. Oranje Wit 1 had de hoop dat Swift een handje zou helpen, maar in topwedstrijden lukt het Swift niet om een vuist te maken. In een bomvolle hal en een heerlijke ambiance werden de wedstrijden gespeeld. Afgelopen zaterdag was ook de roemruchte sponsoravond. Deze barmhartige mensen helpen de selectie mee tot mooie prestaties. Door de trainers Van Vliet en Ploeg werden de sponsoren bij gesproken over de huidige stand van zaken in de selectie en de toekomstplannen.

Oranje Wit 2 speelde tegen het lager geklasseerde Juliana en zou deze wedstrijd in winst om moeten zetten. Trainer Van de Burgt roemde zijn ploeg in de wedstrijdbespreking, maar waarschuwde ook voor onderschatting. Oranje Wit nam Juliana in haar greep. Juliana verweerde zich kranig en gooide alles in de strijd om in de wedstrijd te blijven. Oranje Wit bereikte met een voorsprong de rust. Toch moest de ploeg ook nog het juiste spel zien te vinden in deze wedstrijd. Na de nodige aanwijzingen van Van de Burgt pakte Oranje Wit 2 de draad prima op.

Na rust pakte Oranje Wit 2 door, vond de juiste “rust” en nam een grote voorsprong op Juliana. Het verschil werd in de eerste fase van de tweede helft gemaakt. Oranje Wit 2 hoefde hierna niet meer om te kijken en kon de wedstrijd relatief rustig uitspelen. De overwinning is nooit in gevaar geweest. Dionne Broere en Renske Visser speelde een weergaloze wedstrijd en Bob Mans was meer dan belangrijk met zijn rebounds en goals. Wat heel opvallend was dat de Oranje Wit dames uit alle hoeken scoorden. In de staf wordt wel eens gediscussieerd of dit nou een gave is of pure kwaliteit. Mogelijk volgt dit antwoord in de laatste wedstrijd. Wederom een uitstekende teamprestatie. Wat al eerder gememoreerd is, mag nu weer worden gezegd: Oranje Wit 2 begon de competitie met -2 en staat fier bovenaan. Volgende week moet de bekroning op het werk volgen. In Papendrecht is Oranje Wit 2 bij winst kampioen. Dit mag niet meer mis gaan.

Oranje Wit 1 speelde de derby tegen Sporting Delta. Een mooie sfeer in de hal, twee fanatieke supportersgroepen en twee ploegen, die tot de tanden toe bewapend waren. De spelers liepen weer op met kinderen uit de teams van de week. Bij elke thuiswedstrijd zorgen Eva en Lisa dat de teams goed weten wat ze moeten doen. Het is elke week een aandoenlijk gezicht om dit te zien. Complimenten voor deze en de andere meiden die dit elke keer weer regelen. De wedstrijd ving later aan door een leuke sfeeractie uit de groep Delta-supporters. Na een klein oponthoud floot scheidsrechter Komduur de wedstrijd in gang. Overigens voelde Komduur de wedstrijd uitstekend aan en floot een meer dan goede wedstrijd.

Delta was niet direct onder de indruk van het fanatieke thuispubliek, die ook weer fantastisch van zich lieten horen, en nam meerdere malen een voorsprong. Het was steeds stuivertje wisselen in het nemen van een voorsprong. Na een 7-6 tussenstand moest Oranje Wit bij 7-9 een tandje bijzetten. Aan het einde van de eerste helft leek een kentering in de score te ontstaan. Oranje Wit kwam beter in het spel en dacht met 13-11 de rust te kunnen bereiken. Delta stond dit niet toe en schoot vlak voor de rust de 13-12 binnen. De wedstrijd kon nog alle kanten op. Bo Oppe nam met 6 goals bijna de helft van de score voor zijn rekening.

Wat in de bespreekruimte van Oranje Wit gebeurd, blijft in de bespreekruimte. Toch knetterde het even. De trainers lieten duidelijk weten hoe de vork in de steel zat. Dit pakte meer dan goed uit en was niet tegen dovemansoren gezegd. Oranje Wit kwam furieus uit de rust. Na vijf minuten spelen was de tussenstand 17-13 en Oranje Wit vond het gaspedaal en trapte deze heel diep in. Delta probeerde hierna nog wel tegen te sputteren, maar Oranje Wit had Delta het nakijken gegeven. De spanning was absoluut nog niet uit de wedstrijd, maar Oranje Wit liet Delta niet meer in de wedstrijd komen. Oranje Wit bleef aan de goede kant van de score en trok de wedstrijd over de streep. Met een 28-24 eindstand had het team goed gepresteerd. Bo Oppe nam uiteindelijk 12 goals voor zijn rekening. De dames van Oranje Wit waren verdedigend dwingend aanwezig. De dames van Delta kwamen niet in de wedstrijd en werden aanvallend plat gelegd. Uiteraard was het weer het hele team wat tot deze prestatie kwam.

Oranje Wit 1 wacht nog steeds op een misstap van de ploeg uit Oegstgeest en moet één opdracht blijven uitvoeren en dat is hun eigen wedstrijden winnen. Oranje Wit 1 speelt komende zaterdag in Den Haag tegen Achilles. Fiks en Oranje Wit spelen de laatste wedstrijden allebei tegen Futura en Achilles. Pas aan het eind worden de prijzen verdeeld en tot dit eind is alles nog mogelijk. In ieder geval mag de selectie even nagenieten van weer een top weekend.