Afgelopen zaterdag werden de laatste twee veldwedstrijden gespeeld door de selectie van c.k.v. Oranje Wit. Oranje Wit 2 speelde tegen TOP uit Sassenheim. Oranje Wit 1 nam het op tegen Valto uit De Lier. Oranje Wit 2 speelde de heenwedstrijd gelijk en Oranje Wit 1 won in De Lier met 19-14.

Oranje Wit 2 begon zwak en niet geconcentreerd aan de wedstrijd. Vele aanvallen gingen verloren zonder score. TOP wist de korf wel te vinden en nam afstand van Oranje Wit. Oranje Wit moest de hele eerste helft in de achtervolging en moest gaan scoren. Het knappe van het team was dat dit lukte. Oranje Wit wist de opgelopen schade te herstellen en ging met een voorsprong de rust in.

Oranje Wit wist de voorsprong in de tweede helft vast te houden. Oranje Wit kon TOP niet verder afschudden en moest met volle concentratie de wedstrijd uit spelen. De jonge ploeg van trainer Van de Burgt hield vol en sleepte de volgende twee punten binnen. De wedstrijd werd met 22-20 gewonnen. Oranje Wit 2 staat in de middenmoot met 8 punten. Na een begin van -2 is dat prima.

Afgelopen zaterdag werd afscheid genomen van Linda Ardon. Na jarenlang deel uitgemaakt te hebben van de selectie en vooral in Oranje Wit 1 heeft Linda besloten om na dit veldseizoen te stoppen. Linda werd in de bloemen gezet en mocht een cadeau in ontvangst nemen. De selectie wenst Linda succes met haar verdere bezigheden en ze zal gemist worden.

Oranje Wit 1 speelde tegen Valto. Trainers Van Vliet en Ploeg waarschuwde om Valto niet te onderschatten en vol de strijd aan te gaan. Oranje Wit begon uitstekend en nam en snelle 4-1 voorsprong. Wat het jonge team typeert is dat het niet goed genoeg doorzet om tegenstanders gelijk de nek om te draaien. Valto mocht terug komen in de wedstrijd en nam zelfs een 4-5 voorsprong. Oranje Wit draaide dit weer om en stond op de helft van de 1e helft met 10-5 voor. Ook deze voorsprong was niet aan het team besteed, want Valto kwam weer terug tot 11-10. Vlak voor rust scoorde Oranje Wit nog twee keer en zocht de kleedkamer op met en 13-10 voorsprong.

Na rust weer hetzelfde verhaal. Binnen drie minuten stond het weer 13-13. Voor de neutrale toeschouwer geweldig, maar daar zijn er meestal niet veel van aanwezig. Hierna ontspon zich een spannende strijd, waarbij beide ploegen in elkaars voetsporen bleven. Oranje Wit bleef aan de goede kant van de score en kon steeds een voorsprong creëren. Valto was taai en verkocht de huid zeer duur.

Na de 19-18 moest het “jongere” vak van Oranje Wit de wedstrijd uitspelen. Dit werd vakkundig gedaan en Valto kreeg geen kans meer om de gelijkmaker binnen te schieten. 19-18 was de eindstand. Het doel van de trainers was om met minimaal 8 punten het eerste veldseizoen te eindigen, dat is gelukt met 9 punten.

Oranje Wit 1 staat precies in de middenmoot. De bovenste ploegen staan met 12 punten of hoger en de onderste ploegen hebben 5 punten of minder verzameld. Oranje Wit 1 kan in het komende veldseizoen gelijk weer aan de bak.

De selectie mag een weekje bijkomen zonder korfbal, maar daarna is het vol gas richting het zaalseizoen. De lekkere spanning voor het zaalseizoen is al voelbaar en de selectie kan niet wachten om “los” te gaan. De selectie speelt een aantal oefenwedstrijden en daarna speelt het om de knikkers. Graag tot ziens in de zaal en dank voor de support op het veld.