Afgelopen zaterdag speelden Oranje Wit 1 en 2 tegen Valto 1 en 2. In de heenwedstrijd speelde Oranje Wit 2 gelijk en verloor Oranje Wit 1. Oranje Wit 1 en Oranje Wit 2 wisten wat ze konden verwachten van de tegenstander. De trainers Roelofs, van Vliet en Ploeg hadden de ploegen zo goed als mogelijk geprepareerd.

Oranje Wit 2 speelde een degelijke wedstrijd en wist de aanval van Valto goed plat te leggen. Valto kwam weinig aan scoren toe. Wat Oranje Wit 2 zelf verzuimde was aanvallend een vuist maken. Na een kleine achterstand werd de rust met een 7-5 voorsprong bereikt. Trainer Roelofs roemde het verdedigende spel van zijn ploeg, maar was ontevreden over de kwaliteit van de aanval. Na rust hetzelfde beeld. Beide ploegen kwamen net verder dan een 13-13 gelijkspel. Oranje Wit 2 handhaafde zich aan de bovenkant van de middenmoot.

Oranje Wit 1 verloor de eerste veldwedstrijd van het seizoen in de Lier en wilde zich vandaag revancheren. Het spel van Valto was geanalyseerd en trainers van Vliet en Ploeg wisten wat de ploeg moest brengen om te winnen. Het eerste kwartier kon het team dit niet omzetten in het juiste spel. Valto maakte goed gebruik van de mindere concentratie van Oranje Wit. De uit ploeg maakte juist de goals waarvoor gewaarschuwd was. Door het eerste kwartier liep Oranje Wit achter de feiten aan. Na een 2-6 achterstand wist Oranje Wit de schade enigszins te repareren. Oranje Wit bereikte de rust met een 8-9 achterstand.

Na rust had Oranje Wit de zaken beter voor elkaar. Met goed spel kwam Oranje Wit terug tot 13-13. Na deze stand ging het mis bij Oranje Wit. Valto scoorde in 5 minuten 7 keer. Oranje Wit kon de korf niet meer vinden en scoorde nog maar één keer. Deze tussensprint van Valto was niet meer te herstellen. Valto ging terecht met de winst aan de haal. Oranje Wit was niet gretig genoeg en Valto liet zien dat het echt wilde winnen. Oranje Wit liet zich de hele wedstrijd aftroeven in de duels en moest een 14-23 verlies slikken. Door de overige uitslagen blijft Oranje Wit goed in de race om zich veilig te spelen in de tweede helft van het veldseizoen. De selectie gaat met goede moed de zaalcompetitie aan.