Afgelopen zaterdag stonden twee hele belangrijke wedstrijden op het programma. De selectie van c.k.v. Oranje Wit speelde twee finales. Oranje Wit 1 en 2 kruisten de degens met Fiks 1 en 2. Voorafgaand had de familie Van Vliet een prima verzorgende lunch voor de selectie bereid, waarvoor nogmaals dank. Na dit gezellige samenzijn moest de knop om en de focus op de wedstrijden.

Voor de selectie was het doel helder, allebei de teams moesten de wedstrijden winnen om in de race te blijven voor de titel. Oranje Wit 2 begon goed aan de wedstrijd, maar kwam niet van Fiks af. Beide ploegen hielden elkaar aanvallend in de greep. Oranje Wit 2 verdedigde niet scherp genoeg en moest toestaan dat Fiks 2 in de wedstrijd bleef. In de rust had Oranje Wit een grotere voorsprong kunnen hebben om eerder van Fiks 2 af kunnen zijn.

In de tweede helft was het Oranje Wit wat een gat kon creëren. Ze kwamen uitstekend uit de rust en maakte met 2 a 3 goals het verschil. Tot het einde, echter werd het in de laatste minuten nog spannend, omdat Fiks toch weer dichterbij kwam. Maar Oranje Wit was alert genoeg om de verdiende overwinning niet meer uit handen te geven. Vooral bij de dames had het tweede overwicht op Fiks. Dat heeft zeker bijgedragen aan de overwinning. De dames werden geroemd door het blijven vastbijten in de tegenstander tot het einde van de wedstrijd. Een mooi compliment. De ploeg was strijdvaardig en speelde op een goed niveau. Oranje Wit voert inmiddels de ranglijst aan met VEO. Een zeer knappe prestatie, aangezien de ploeg met -2 aan de competitie is begonnen. VEO komt nog op visite in Dordrecht en Oranje Wit heeft echt alles in eigen hand om deze competitie om te zetten in een kampioenschap. Echter moet de ploeg beide voeten op de grond houden en elke wedstrijd aangaan als een finale. In finales wil je maar één ding en dat is winnen. Aanstaande zaterdag kan een prachtig vervolg worden gegeven in de strijd tegen Avanti uit Pijnacker.

Na de prima opwarmer van Oranje Wit 2 was het de beurt aan Oranje Wit 1 tegen Fiks 1. In de thuiswedstrijd moest Oranje Wit nog het onderspit delven. Vandaag was maar een ding van belang en dat was de volle winst. Oranje Wit ging furieus van start en gaf Fiks het eerste kwartier van de eerste helft het nakijken. De ploeg zette Fiks redelijk eenvoudig op 8-3 achterstand. Nadat Fiks was bijgekomen van de rechtse directe kwam het toch weer hard uit de hoek. Vijf goals achter elkaar en de stand was 8-8. Wat de jonge ploeg van trainers Van Vliet en Ploeg opbreekt is de omschakeling van frivool korfbal naar zakelijk spelen. De ploeg zou zich daarin meer kunnen belonen. Bij 9-9 zat de eerste helft erop.

Na de rust was het Fiks wat 3 goals verschil maakte en Oranje Wit moest snel in de achtervolging om niet uit de wedstrijd te raken. Oranje Wit toonde hier goede veerkracht en wist weer terug in de wedstrijd te komen. Bij 13-13, na een 13-10 tussenstand, was de stand weer gelijk. Hierna was het Fiks wat telkens een voorsprong had, maar snel daarna was het telkens weer gelijk en kwam er niemand op voorsprong. De laatste minuten van de wedstrijd werd het tumultueus. Fiks maakt 18-17. “Good old” Lex van Gent krijgt een kans op een schot en ramt de 18-18 binnen met nog 20 seconden op de klok. Zonder verder uit te weiden: klasse. Fiks neemt de bal uit en Jasper Kleingeld wordt verrast door een doorloopbal, waar de schijn van snijden aanwezig was. Stand 19-18 met nu nog 5 seconden op de klok. Bo Oppe krijgt de bal net over de middenlijn in handen. Bo neemt het schot en scoorde met een oud-Hollandse “buzzbeater” de 19-19 op de borden. Vandaag speelde Xanne Klink in beide wedstrijden hele goede wedstrijden en dat mag ook gezegd worden.

Een prachtig einde van een meeslepende wedstrijd. Helaas kwamen de dames van Oranje Wit 1 vandaag niet tot scoren. Dit had net het verschil kunnen maken in deze wedstrijd. Oranje Wit had liever de volle winst gepakt en moet Fiks nog steeds voor zich dulden. Toch was de mening dat Oranje Wit vandaag een punt heeft gewonnen. De ploeg heeft niet alles in eigen hand, maar draait heel goed mee aan de bovenzijde van de poule. Er staat maar één ding te doen: alle wedstrijden om zetten in winst en hopen op een misstap in Oegstgeest.

Volgende week reist de ploeg naar Middelburg om te spelen tegen Swift. Zoals eerder geschreven is maar een ding van belang: de volle winst. Oranje Wit beseft dat meer dan goed en zal alles in de strijd gooien om de winst te pakken.

Dank aan alle Oranje Witters die de gang naar Oegstgeest hebben ondernomen om de selectie naar de overwinning te schreeuwen. Tot in Middelburg, jullie aanwezigheid helpt.

2 filmpjes van de laatste 2 goals van Lex van Gent en Bo Oppe.