De laatste veldwedstrijden voor we de zaal in gaan stonden gisteren op het programma. Voor de OW-selectie betekende dit thuiswedstrijden tegen VEO.

Een mooie middag met veel publiek en in het speciaal de sponsoren langs de lijn.

Om 14:00 klonk het fluitsignaal voor ons tweede. De uitwedstrijd tegen VEO werd met vier punten verschil gewonnen. Ook nu begon het tweede goed aan de wedstrijd. Merel Schram schoot al snel de 1-0 binnen. Oranje Wit kwam redelijk makkelijk tot scoren, maar wist niet echt weg te lopen. De gasten kwamen 6-7 op voorsprong, waarna Bob Mans een mooie omdraaibal wist te scoren. Vlak voor rust maakte VEO nog een goal, waardoor zij met de voorsprong de rust in gingen.

Na rust bleef het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Beide ploegen wisten elkaar niet van het scoren af te houden. Milou Oppe scoorde de 11-11 na een mooie interceptie van Merel Schram. Wederom wist VEO op voorsprong te komen. De stand werd nog eenmaal gelijk getrokken door de Oranje Witten, maar helaas voor het laatst deze wedstrijd. VEO wist, in tegenstelling tot OW, hun aanvallen om te zetten in doelpunten. Jana Driesprong mocht haar debuut nog maken, maar het mocht helaas niet meer baten. Uiteindelijk werd er met drie verschil verloren.

Oranje Wit 1 begon niet scherp aan de wedstrijd. Sterker nog, het kwam 2-6 achter. Onze hoofdmacht heeft de afgelopen weken laten zien dat het goed spel kan vertonen en de rug kan rechten. Ook gisteren was dit het geval. Doelpunt voor doelpunt kwam het eerste dichterbij VEO. Het nam zelfs brutaal de voorsprong. Via twee goals van Bart Driesprong kwam ons eerste zelfs op een 12-8 voorsprong. VEO wist voor rust het gat iets kleiner te maken.

Direct na rust scoorde VEO de aansluitingstreffer. Via twee goals van Meike Driesprong en een schot van Lex van Gent liepen de Oranje Witten wederom weg. De laatste 10 minuten braken aan en dit nam behoorlijk wat spanning met zich mee. VEO kwam op gelijke hoogte. Brutaal scoorde ze, vlak voor het einde, zelfs de “winnende”. Oranje Wit kreeg nog één aanval. Lex van Gent kwam redelijk makkelijk vrij en mocht een aantal keer aanleggen, maar helaas zonder succes. Marijn klink heerste in deze fase onder de rebound en profiteerde van een fout van zijn heer. Ons eerste heeft genoegen moeten nemen met een gelijkspel.