Ons 1e en 2e team kende afgelopen zaterdag een prima start van de competitie. Net als in speelronde 1 op 27 november jl. waren de teams van Kinderdijk en PKC de tegenstrevers. Zoals te verwachten in deze tijd, verschenen alle vier de teams in een andere samenstelling dan ruim 2 maanden geleden. Vooraf was het dus lastig koffie-dik-kijken. Onze selectie had bij vlagen goed spel laten zien tijdens de Lockdown-Cup in onze eigen Oranje Wit-hal en ook de meest recente oefenwedstrijden tegen Vitesse en VEO gaven de burger moed. Dat dit geen garantie voor succes is, realiseerde onze staf zich maar al te goed. Immers de veld ouverture was er een van vallen en opstaan, waarbij vooral ons vlaggenschip het zwaar had.

Deze zaterdag zagen we een herboren Oranje Wit 1 en 2. Ons 2e bezorgde PKC 3 een zeer vervelend avondje. In Papendrecht waren de groen-witten nog met 30-11 heer en meester over onze reserves, maar zaterdag troffen zij een OW2 met schuim op de bek en het mes tussen de kaken. De teams gaven elkaar geen duimbreed toe en uiteindelijk won het team dat bereid was het diepst te gaan. Hulde voor coach en spelers. Na de oorwassing eerder dit seizoen een prima remonte en een mooie traktatie voor de gelukkigen die toegang tot de hal hadden gekregen. Zij zagen een mooie match tussen twee goed korfballende teams.

Na dit zalige voorgerecht kon het hoofdgerecht opgediend worden. Bij de bookmakers kenden beide teams eenzelfde quotering en dus was het belang van deze pot evident en de uitkomst onvoorspelbaar. In een poule van 4 teams en met slechts 6 wedstrijden kan elk puntverlies fataal zijn. Deze verkorte competitie goed starten was dus het devies, want met de komst van een klasse tussen de KL en de HK is zelf stijgen eigenlijk een moetje.

De eerste aanval van ons vlaggenschip had deze avond zijn vizier verre van scherp en vooral daardoor ontspon zich een spannend duel dat echt tot de dying seconds alle kanten op kon gaan. Winst, verlies en een draw; alles was deze avond mogelijk. Zoals de titel al verklapt, mocht ons vlaggenschip het zoet der overwinning proeven en daarin volgden zij het voorbeeld van ons 2e team.

Een knappe prestatie van beide teams, welke naar meer smaakt. Aanstaande zaterdag reist de selectie richting het Westland. Ons vlaggenschip verlaat ter hoogte van Maassluis de A20, terwijl onze reserves de A20 volledig afrijden en daarna rechts doorsteken naar De Lier, alwaar de andere oranjehemden van Valto hen zullen opwachten. Reserveshirts niet vergeten!

Succes!

Uitslagen:

Oranje Wit 2 – PKC 3                     22-20
Oranje Wit 1 – Kinderdijk 1         23-21

Programma 12.02.22

Maassluis 1 – Oranje Wit 1         aanvang 15:10 uur
Valto 2 – Oranje Wit 2                  aanvang 16:20 uur