Van onze verslaggever:

Afgelopen zaterdag speelde de selectie, in de thuishal, tegen VEO uit Den Haag. De selectie had in deze wedstrijden toch wat goed te maken. Oranje Wit 2 verloor in Den Haag en Oranje Wit 1 won, maar dat was met moeite. Oranje Wit 1 moest winnen om in het spoor te blijven van Fiks en Oranje Wit 2 was met VEO medekoploper in de poule. Van te voren was duidelijk dat Fiks haar wedstrijd had gewonnen. Voor de selectie is elke week hetzelfde noodzakelijk en dat is de eigen wedstrijden blijven winnen.

Oranje Wit 2 en VEO 2 speelden vooral een spannende wedstrijd. In het spel was duidelijk te zien dat er wat op het spel stond. Aan de zijde van Oranje Wit was de passing niet op orde. Helaas gingen aanvallen daardoor verloren. Oranje Wit 2 had niet direct een goed antwoord op het spel van VEO 2. De beide ploegen bleven in elkaars spoor gedurende de eerste helft.

In de tweede helft was het Oranje Wit 2 dat liet zien waarom het meestrijdt om het kampioenschap. Trainer Van de Burgt paste een aantal wissels toe, die uitstekend uitpakten. Oranje Wit 2 liep weg bij VEO2 en maakte het verschil. Een verdiende overwinning en weer een geweldige teamprestatie. In deze wedstrijd moest het gebeuren en het team deed het. Om de overwinning nog meer kleur te geven wist Oranje Wit 2 ook een vijf punten verschil te creëren. Door dit verschil is het onderlinge resultaat met VEO 2 ook in het voordeel van Oranje Wit 2 beslist.

Oranje Wit 2 heeft nog twee wedstrijden te spelen. Oranje Wit 2 voert de ranglijst alleen aan en heeft echt alles in eigen hand. Nog twee keer winnen en het zal groot feest zijn in de polder.

Klik hier voor het fotoverslag van Oranje Wit 2 – VEO 2.

Oranje Wit 1 had weliswaar gewonnen in Den Haag, maar dat was niet van harte gegaan. Na een duidelijke wedstrijdbespreking van trainers Van Vliet en Ploeg was het aan de ploeg om dit om te zetten in goed spel. De beginfase was bibberig. Veel aanvallen liepen op niks uit. Oranje Wit 1 en VEO 1 gaven elkaar niet veel toe en Oranje Wit 1 wist het verschil nog niet uit te drukken. Tegen het eind van de eerste helft wist Oranje Wit 1 de kentering in te zetten. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 10 – 7 tussenstand in het voordeel van Oranje Wit.

Genoeg aanwijzingen in de rust en door naar de tweede helft. Oranje Wit 1 kwam uitstekend uit de rust en gaf in die fase VEO 1 direct het nakijken. Oranje Wit 1 vond het gaspedaal en legde VEO 1 haar wil op. Oranje Wit 1 liet VEO 1 hierna niet meer in het spoor komen. Door de sterke openingsfase na rust was de wedstrijd gespeeld. Aan het einde van de wedstrijd mocht VEO 1 de score een beter aanzien geven, maar dat was vooral voor de statistieken.

Aanstaande zaterdag weer een thuisweekend. Oranje Wit 2 speelt tegen Juliana. Oranje Wit 1 neemt het op tegen Sporting Delta. De opdrachten blijven hetzelfde blijven winnen.  Oranje Wit 1 moet hopen op een volgende misstap van de ploeg uit Oegstgeest. De volgende finales komen er aan. Vele Oranje Witters schreeuwden de ploegen deze week naar de overwinning. Oranje Wit 1 en Oranje Wit 2 speelden in een heerlijke ambiance. Aanstaande zaterdag is dat weer nodig. Kom naar de hal en help de selectie mee aan de volgende twee winstpartijen.