Woensdag, 18 mei was er weer schoolkorfbal op het veld en dat was weer enige tijd geleden. Of het nu daardoor kwam of door andere oorzaken, de voorbereiding ging niet altijd even soepel. Een goede les voor hopelijk weer veel volgende edities.  Gelukkig hebben we bij Oranje Wit een groot aantal enthousiaste vrijwilligers die ook van aanpakken weten’`en er was hulp van een aantal CIOS-studenten.

Op 18 mei zijn dan ook vroeg de velden uitgelegd, de geluidsinstallatie getest en de laatste oneffenheden glad gestreken zodat om 14.00 uur de wedstrijden konden beginnen.

Zo’n 200 speelsters van 7 scholen hebben zich deze middag in het zweet gerend en dat heeft tot het volgende resultaat geleid:

  • in poule 1 (groep 5/6) heeft gewonnen De Driehoek 1;
  • in poule 2 (groep 5/6) heeft gewonnen Beatrixschool 2;
  • in poule 3 (groep 5/6) heeft gewonnen Beatrixschool 4;
  • in poule 4 (groep 5/6) heeft gewonnen Beatrixschool 3;
  • in poule 5 (groep 7/8) heeft gewonnen De Driehoek 1;
  • in poule 6 (groep 7/8) heeft gewonnen Beatrixschool 1.

René ’t Jong kon na afloop tevreden de prijzen uitreiken èn alle vrijwilligers hartelijk danken.

Opmerkelijk is dat de Beatrixschool in april een clinic heeft gehad bij Oranje Wit èn nu maar liefst 4 eerste prijzen binnen sleept. Dit soort evenementen zijn erg belangrijk voor onze vereniging. Het zijn mooie gelegenheden om kinderen (èn hun ouders) kennis te laten maken met korfbal en Oranje Wit.

Het werven van nieuwe leden is immers belangrijk!

Daarom worden op woensdag, 15 juni van 16.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag, 18 juni van 10.00 tot 11.00 uur de zogenaamde KIDS-dagen georganiseerd. Op die KIDS-dagen kunnen kinderen van 4 tot 10 jaar kennis maken met korfbal èn Oranje Wit. Vriendjes en vriendinnetjes zijn natuurlijk op 15 en 18 juni van harte welkom.