Afgelopen zaterdag stonden twee uitwedstrijden op het programma. OW2 speelde in Bennekom tegen koploper DVO. OW1 speelde in Den Haag tegen VEO. OW2 kon goede zaken doen door de twee punten mee te nemen naar Dordrecht. OW1 wilde de volle winst pakken om de onderste regionen van de poule te verlaten.

OW 2 speelde de beste wedstrijd van het veldseizoen. Zij en DVO gaven elkaar niets toe en bleven in elkaars kielzog. De wedstrijd kon alle kanten opgaan en lang was ongewis welk team met de winst aan de haal zou gaan. OW2 streed als leeuwen en wist over alle pionnen te scoren. De vechtlust en inzet van OW2 werd niet met 2 punten beloond. OW2 moest toezien dat DVO uiteindelijk met de overwinning aan de haal ging. Het heeft zeker weer vertrouwen getankt voor de aankomende wedstrijden. Aankomende zaterdag spelen ze tegen SDO. SDO is momenteel laatste in de poule. Voor OW2 is dit gelijk de grootste let op. Onderschatting is vaker een grote tegenstander. OW2 zal haar eigen niveau moeten halen om de twee punten weer bij te kunnen schrijven.

OW1 speelde in Den Haag tegen VEO en had maar een doel. Ze wilde met twee punten naar Dordrecht. Na het gelijke spel van vorige week moest een goed vervolg gegeven worden aan het spel van OW1. Ook in deze wedstrijd bleven beide ploegen van het begin tot het einde naast elkaar. OW1 kreeg het niet voor elkaar om VEO af te houden van vrije ballen en strafworpen. Toch wist OW een klein gaatje te slaan met twee doelpunten verschil, echter poetste VEO dit weer weg. Dit gebeurde in de wedstrijd over en weer. Kleine persoonlijke fouten hadden helaas grote gevolgen in het scoreverloop. OW1 kwam niet van VEO af. Aan het einde van de wedstrijd raakte captain Mirthe Verweij ernstig geblesseerd aan haar enkel. Uit het eerste onderzoek kwam geen breuk naar voren. Later in week zal blijken dat de echte schade is. We wensen Mirthe een snel herstel toe. De eindfase was spannend. OW1 en VEO scoorden over en weer. Uiteindelijk bleef niets anders dan een gelijkspel over. Het is weer een punt, maar OW1 had met meer weg willen gaan. Aanstaande zaterdag speelt OW1 ook tegen SDO in Kamerik.