Afgelopen zaterdag speelden Oranje Wit in Kamerik tegen SDO. Onder kletsnatte omstandigheden werden de wedstrijden afgewerkt. Oranje Wit 2 zat in een lastig parket. Het was of afdalen in de poule of aansluiten bij de bovenste plaatsen. Na twee gelijke spelen wilde Oranje Wit 1 twee punten bijschrijven op het totaal.

SDO2 stond laatste in de poule, maar liet de tanden zien. Oranje Wit 2 moest diep graven om deze wedstrijd in winst om te zetten. Beiden ploegen hielden elkaar lang in de greep. De score bleef gelijk opgaan. Oranje Wit 2 nam na rust in kleine voorsprong, maar was niet in staat om door te bijten. SDO haakte weer aan en een thriller ontspon zich. Vlak voor tijd stond Oranje Wit 2 een punt voor. Twee wissels aan de zijde van SDO. Bij het eerste balcontact van een van deze spelers was de stand weer gelijk. In de volgende aanval werd de laatste minuut aangekondigd. Oranje Wit 2 probeerde de tijd uit te spelen. Renske Visser moest aanleggen voor een schot en gooide Oranje Wit 2 weer op voorsprong. Voor SDO nog tijd om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Marijn Klink moest de spits van SDO uitschakelen. Een zeer pittig duel volgde, maar Marijn en Oranje Wit 2 overleefde. De scheidsrechter floot voor doordringen van de speler van SDO. Hierna speelde Oranje Wit 2 de laatste seconden professioneel uit. Een zwaar bevochten overwinning en twee punten voor Oranje Wit 2.

Oranje Wit 1 startte belabberd aan de wedstrijd. Een kwartier lang speelde ze eigenlijk niet mee. Vooraf was de opdracht om uit de vrije ballen en strafworpen te blijven. Tot frustratie van de trainers Van Vliet en Ploeg waren van de eerste zes goals van SDO er vijf vrije ballen of strafworpen. Time out voor Oranje Wit. De jonge ploeg pakte de aanwijzingen meer dan goed op. Ze begon te korfballen en liet goed spel zien. Goal voor goal kwam het team terug in de wedstrijd. De ruststand was 9-8 voor SDO.

Na de rust bleef Oranje Wit lang in de wedstrijd. Bij 12-12 had OW SDO zelfs achterhaald. Oranje Wit moest toch weer toezien dat SDO ervaren genoeg was om weer weg te lopen. Oranje Wit probeerde SDO weer te achterhalen, maar kon dat niet meer bolwerken. Ondanks het verlies toch enige tevredenheid aan de zijde van OW. De veerkracht en de vechtlust waren goed te noemen. Robin Dommisse speelde een perfecte tweede helft. Robin scoorde vier goals uit vijf pogingen. Het zal een keer de goede kant op gaan vallen.

Oranje Wit 2 speelt volgende week thuis tegen koploper SKF 3 en Oranje Wit 1 speelt een cruciale wedstrijd tegen ONDO.