Afgelopen zaterdag stonden voor Oranje Wit 1 en 2 uitwedstrijden op het programma. Oranje Wit 2 reisde af naar Bennekom om tegen DVO te spelen en het eerste speelde in Hardinxveld Giessendam tegen HKC. Oranje Wit 2 wilde de goede lijn van de afgelopen weken door trekken en 1 had het plan om aan te blijven haken bij de bovenste teams in de poule.

Oranje Wit 2 kwam uitstekend uit de startblokken en overrompelde DVO. In een mum van tijd stonden ze met 6-0 voor en er leek geen vuiltje aan de lucht. Deze voorsprong had de basis moeten zijn voor een overwinning en de volgende twee punten voor het team van trainer van de Burgt. DVO had daar andere gedachten over en kwam even makkelijk weer terug in de wedstrijd. Oranje Wit 2 moest toezien hoe DVO punt voor punt terug kwam in de wedstrijd en zelfs een 6-7 voorsprong nam. Oranje Wit moest nog aan de bak om in het spoor van DVO te blijven. Met nog een paar minuten te spelen kwam Oranje Wit met 3 punten achter, maar herstelde dit in de laatste minuut. De wedstrijd eindigde in een 15-15 eindstand en speelde wederom gelijk. De teleurstelling was groot aan de zijde van Oranje Wit. Het team kon de goede start van deze wedstrijd jammer genoeg niet omzetten in winst. Volgende week zaterdag speelt het tweede de laatste veldwedstrijd tegen TOP uit Sassenheim. De heenwedstrijd eindigde toen in 15-15. Oranje Wit 2 zal thuis de wedstrijd willen eindigen in winst en daar alles voor over hebben.

Oranje Wit 1 speelde weer een belangrijke wedstrijd tegen HKC. Voor de wedstrijd stond HKC een punt voor op Oranje Wit. Bij winst zou Oranje Wit de derde plaats overnemen van HKC, maar HKC had een duidelijk plan bedacht om de aanval van Oranje Wit 1 plat te leggen. Vooral het jonge vak had moeite om de juiste oplossing te vinden voor deze tactiek. Ze konden daardoor niet bij blijven bij de score van HKC. HKC liep punt voor punt weg bij Oranje Wit. De ruststand was 10-5 en daarmee kon niemand tevreden zijn.

Na de nodige uiteenzetting van de trainers van Vliet en Ploeg in de pauze, kwam een ander Oranje Wit uit de rust. Ze kregen steeds meer grip op de verdedigende acties van HKC en bleven uitstekend in het spoor van de tegenstanders. De tweede helft bleef lang spannend, maar HKC was geroutineerd genoeg om de wedstrijd in winst om te zetten. Oranje Wit 1 mocht lang hopen op een positief resultaat, maar het mocht niet baten. Aankomende week zullen de trainers weer de nodige aandacht gaan besteden aan het spel en het finetunen van de manier van spelen. Aankomende zaterdag speelt Oranje Wit 1 tegen Valto 1. De eerste wedstrijd werd gewonnen. Als ze nog willen blijven aanhaken bij de top van de poule, zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden. Hierna zal het zaalseizoen losbreken.