Afgelopen zaterdag speelde de selectie thuis in Dordrecht. Oranje Wit 2 wilde niet verder afzakken in de poule en streed voor 2 punten tegen koploper SKF 3 . Oranje Wit 1 speelde een cruciale wedstrijd tegen ONDO 1 en moest 2 punten pakken.

Oranje Wit 2 nam het op tegen SKF 3 en trof een ervaren ploeg. Oranje Wit 2 streed het eerste gedeelte van de 1e helft voornamelijk tegen zichzelf. SKF gaf vanaf het begin aan gas en stond in no time op 6-1. De thuisploeg moest uit een ander vaatje tappen, ze gooide de beuk erin en kwamen goed terug in de wedstrijd en achterhaalde SKF goal na goal. SKF viel daarna weer terug op de ervarenheid en creëerde weer een grote afstand. Het verzet van Oranje Wit 2 werd gebroken en SKF kon de score rustig uit bouwen. Oranje Wit 2 deed wat het kon, maar moest haar meerdere erkennen in SKF. SKF bleek een maatje te groot. Volgende week zaterdag de laatste veld- en thuiswedstrijd tegen Valto. Om het veldseizoen goed af te sluiten, wil de ploeg van trainer Roelofs twee punten bij schrijven.

Oranje Wit 1 speelde een cruciale wedstrijd in de strijd om de onderste plaatsen. ONDO stond 2 punten voor op Oranje Wit dus moest Oranje Wit zorgen dat het ONDO zou achterhalen en niet nog verder achterop zou raken aan de onderkant van de poule. Trainers Roelofs, Van Vliet en Ploeg hadden de analyse goed voor elkaar. Het strijdplan was duidelijk en helder. Uiteraard was het aan de ploeg om de plannen om te zetten in daden. Ze hadden de zaken goed voor elkaar. Na 9 minuten stond de ploeg met 5-2 voor. Dit was weer een volgend moment om een wedstrijd in het slot te gooien. Deze situatie heeft de ploeg dit seizoen al eerder mogen ervaren. Helaas was Oranje Wit niet in staat om door te duwen en de afstand groot te maken met ONDO. De thuisploeg liet ONDO terug komen in de wedstrijd. Ze kwam namelijk terug tot 6-6. Net voor rust kon Oranje Wit een voorsprong bereiken van 9-8.

Van Vliet en Ploeg stipte wederom de mogelijkheid aan, die de ploeg kreeg en onbenut liet. De jonge ploeg zal moeten proberen dit fenomeen te herkennen en om te zetten in het juiste spel. Toch overheerste voorzichtige tevredenheid over de eerste helft.

In de tweede helft pakte Oranje Wit de draad weer op en maakte vier goals achter elkaar. Vooral Robin van Kalkeren was belangrijk met uitstekende goals. Robin vervult vaak de rol van rebounder, maar vindt ook gemakkelijk de korf. Echter gaf ONDO niet op en wist na een 16-12 achterstand toch weer terug te komen tot 16-15. Op de bank nam de spanning toe. Marijn Klink en Bart Driesprong werden gebracht om goals te maken. De wissels pakten meer dan goed uit. Beide heren waren belangrijk. Dionne Broere pakte rebound na rebound, zo konden ze kon blijven herhalen in de aanval. Oranje Wit hield vol tot het eind en won uiteindelijk terecht met 19-17.

Oranje Wit 1 beloonde zichzelf in deze wedstrijd en pakte de eerste volle winst van het seizoen. Dit was ook een overwinning van het collectief. Iedereen speelde in zijn of haar taak en voerde dit goed uit. Oranje Wit 1 doet weer mee in de poule en zal deze overwinning een vervolg willen geven in de laatste veldwedstrijd. Volgende week komt Valto op bezoek. Bij een overwinning kan Oranje Wit 1 het veldseizoen goed afsluiten. Valto zal een ander Oranje Wit treffen, dan in de heenwedstrijd.