Afgelopen zaterdag speelden Oranje Wit 1 en Oranje Wit 2 in de eigen hal tegen Fiks uit Oegstgeest. Vooral Fiks 1 wordt in de poule getipt als kanshebber voor de titel. Een mooi affiche om te zien waar Oranje Wit 1 staat. Met de wedstrijden tegen Fiks en daarna Swift uit Middelburg is het gelijk voor ons eerste aanhaken in de titelstrijd of afhankelijk zijn van de resultaten van andere ploegen.

Oranje Wit 2 speelde vooral een spannende wedstrijd. Beide ploegen kwamen deze wedstrijd maar mondjesmaat aan scoren toe. Ons tweede team en het tweede team van Fiks legde elkaar het vuur aan de schenen in verdedigend opzicht. De aanvallen werden aan beiden kanten vakkundig afgeweerd. In de tweede helft bleef het heel lang spannend wie aan het langste eind zou gaan trekken.

Trainer van de Burgt wisselde Ilse Zuijderwijk, uit de A1, in voor Renske Visser. Dit pakt goed uit, want Ilse wist aan het einde van de wedstrijd, twee keer een strafworp uit de aanval te slepen. Beide strafworpen werden verzilverd en dit gaf genoeg lucht om de volle winst binnen te halen. Wederom een prima teamprestatie, waardoor Oranje Wit 2 na twee gewonnen wedstrijden boven in de poule staat. In twee wedstrijd van -2 naar +2 is een prima resultaat en geeft vertrouwen naar de komende wedstrijden. Volgende week spelen ze weer thuis en zullen ze aantreden tegen Avanti 3. Oranje Wit 2 zal ook nu weer de punten in Dordrecht willen houden.

Oranje Wit 1 speelde tegen Fiks 1 en wist, door de analyse van trainers van Vliet en Ploeg, precies wat het kon verwachten. De spanning hing in de zaal. Met Arco, als nieuwe speaker, die ook een goede opening had van dit seizoen, brak het gevecht los. Beiden ploegen bleven in elkaars spoor en tot 5-5 ging de wedstrijd gelijk op. Oranje Wit 1 haalde daarna niet het nodige schotpercentage en Fiks liep goal na goal weg bij Oranje Wit. Trainers van Vliet en Ploeg probeerden met twee wissels, Marijn Klink en Robin Dommisse, voor Lex van Gent en Dionne Broere, het tij te keren. Met een verschil van 5 goals in het voordeel van Fiks werd de rust aangevangen.

Ons eerste kwam goed uit de rust en wist het gat met Fiks te dichten. Goal na goal kwam Oranje Wit 1 terug in de wedstrijd. Ze waren nog een goal verwijderd van een gelijke stand. Helaas lukte het niet om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Oranje Wit 1 kreeg voldoende kansen en aanvallen om de gelijkmaker binnen te schieten, maar deed dit niet. Fiks wist zich daarna onder de druk uit te spelen en nam weer afstand. Het was een wedstrijd op het scherpst van de snede, zoals het hoort in de zaal. Fiks ging net wat handiger met de druk om en won de wedstrijd. Oranje Wit 1 speelde een mindere 1e helft, maar een goede 2e helft. Jammer genoeg kwam het net te kort. Volgende week speelt Oranje Wit 1 tegen Swift 1. Ook één van de favoriete voor de titel. Oranje Wit 1 zal alles in het werk moeten stellen om deze wedstrijd te winnen, om een rol van betekenis te kunnen spelen in de poule.