Afgelopen weekend speelden Oranje Wit 1 en Oranje Wit 2 thuis tegen Nieuwerkerk 1 en 3. Voor de wedstrijden namen beiden teams van Nieuwerkerk de tweede plaats in in de poules. Het 2e was vooral op zoek naar twee volle punten. De gelijke spelen waren leuk, maar de winst pakken, blijft het mooiste. Het 1e zou bij winst aanhaken bij de top van de poule en bij verlies afzakken naar de middenmoot.

Oranje Wit 2 en Nieuwerkerk speelden een hele spannende wedstrijd. Beiden ploegen hadden veel moeite om makkelijk tot scoren te komen. Op de bank van Oranje Wit zat iedereen te wachten op het op afstand zetten van Nieuwerkerk. Maar ze kregen dit niet voor elkaar en beiden teams bleven in elkaars spoor. Oranje Wit 2 kreeg Nieuwerkerk niet verder weg dan 1 doelpunt verschil. Pas aan het einde van de wedstrijd lukte het om Nieuwerkerk op twee punten verschil te zetten. Nieuwerkerk kwam in de volgende aanval weer op een doelpunt verschil. Het 2e hoefde de laatste aanval alleen uit te spelen, omdat de speeltijd zo goed als voorbij was. Bij het laatste fluitsignaal waren de twee verdiende punten binnen.

Oranje Wit 2 had loon naar werken. Dat zaken nog beter kunnen is helder, maar even nagenieten van de twee punten is op zijn plaats. Aanstaande zaterdag komt Achilles op bezoek en zullen onze spelers weer moeten streven naar het binnenhalen van de volgende twee punten.

Oranje Wit 1 speelde ook tegen Nieuwerkerk. De samenvatting van deze wedstrijd kan in principe kort zijn, Nieuwerkerk was op alle fronten beter, sterker en feller. Ze kwamen vlot op 0-4 voor en dat was eigenlijk gelijk de nekslag. Oranje Wit 1 heeft geprobeerd om terug in de wedstrijd te komen, maar Nieuwerkerk was meer ervaren en handiger om dat te voorkomen.

Op zich geen probleem voor de jonge ploeg van de trainers van Vliet en Ploeg. Alle sporters willen altijd winnen en dat moet ook, maar soms is een pas op de plaats is ook niet erg. Deze week weer keihard trainen en aanstaande zaterdag de volgende wedstrijd. Het 1e speelt thuis tegen Merwede. Winst zal geboden zijn om zeker in de middenmoot te blijven en met een schuin oog naar boven te kunnen kijken. Ze zijn daar zeker toe in staat. Genoeg kwaliteit in de ploeg om niet te lang in mineur te zitten.

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/fRpq6XJRV5BuL8HY9