Oranje Wit 2 zou, na de nederlaag van de week ervoor, alles op alles zetten om tegen De Meervogels 2 de punten in eigen huis te houden. De Meervogels en Oranje Wit stonden voorafgaand aan het onderlinge duel met beide drie punten op gelijke hoogte. Oranje Wit 1 mocht het opnemen tegen Erasmus 1. Deze ploeg is geen onbekende. Hoewel er op het veld tweemaal gewonnen werd van Erasmus, ging dit niet gemakkelijk. De koppies van onze selectiespelers stonden, zeker in de wetenschap dat veel sponsoren aanwezig waren, op scherp.

Kort na het fluitsignaal wist Oranje Wit 2 op voorsprong te komen. De eerste goal kwam uit de handen van Jaimy van Arkel. Echter duurde het niet lang voordat De Meervogels hier wat tegenover zette. De Meervogels, bestaande uit een aantal spelers die tot voorkort nog in het eerste zaten, begonnen scherper aan de wedstrijd. Dit betekende dat Oranje Wit in de achtervolging moest en dat deden ze. Mede door een scherp schietende Bob Mans en een erg sterk spelende Jordan Timmer kwam Oranje Wit 2 goal voor goal weer op gelijke hoogte en kon er met een 14-14 tussenstand gerust worden.

Helaas voor de Dordtenaren werd het gat na rust weer geslagen door De Meervogels. Met een aantal wissels werd er nog geprobeerd om het gat te dichten, maar het mocht niet meer baten. Oranje Wit 2 heeft wederom een hoop veerkracht laten zien, maar kwam net te kort om het De Meervogels écht moeilijk te maken.
Eindstand: 19-25.

Oranje Wit 1 mocht aantreden met de wetenschap dat alle sponsoren onder het genot van een drankje de wedstrijd zouden aanschouwen. Echter leek onze hoofdmacht zich helemaal niets aan te trekken van de druk.
Binnen de kortste keren stond ons eerste 5-0 voor. Iedereen heerste zowel aanvallend als verdedigend over zijn eigen tegenstander. Waar Bart Driesprong verdedigend zijn heer aan banden legde, deed zus Meike Driesprong dit aanvallend door een mega hoog percentage te schieten. Met maar liefst een 18-3 tussenstand werd er gerust.

Ook in de tweede helft werd er rustig op los gescoord door ons eerste. Na twee knappe goals van Loïs Fernhout stonden alle acht de basisspelers op het scoreformulier. In de laatste time-out kregen de Oranje Witters nog een laatste opdracht mee, namelijk ervoor zorgen dat Erasmus onder de tien goals bleef. Zo gezegd, zo gedaan. Tim van Gent besloot de wedstrijd met een knappe one-hander op 33-08.

Onze Oranje Wit fotograaf legde de wedstrijden vast: bekijk hier de fotoverslagen.

Volgende week speelt de selectie wederom thuis. Oranje Wit 2 zal het op gaan nemen tegen Fortuna 3, dat momenteel de rode lantaarn draagt. Ook Oranje Wit 1 mag het opnemen tegen de hekkensluiter; Nexus 1.