Afgelopen zaterdag mochten de spelers van de Oranje Wit selectie aantreden tegen KVS 3 en Reeuwijk 1. KVS 3 staat op een mooie tweede plek in de competitie. Dat het een lastige opgave zou worden voor Oranje Wit 2, was van tevoren dus bekend. De tegenstander van ons eerste, Reeuwijk 1, heeft twee punten gehaald tot nu toe en staat daarmee op een gedeelde laatste plek met Nexus.

Menig Oranje Witter zal bekend zijn met de ‘iglo’ waarin KVS haar zaalwedstrijden speelt. Zowel op de heen- als terugweg werd er veel over de hal gesproken. Menig verhalen van ‘vroeger’ kwamen boven en op de terugweg was met name de temperatuur in de hal onderwerp van gesprek.

De wedstrijd zelf was er een met twee gezichten. Oranje Wit 2 liet aanvallen van een prima niveau zien, waarbij er mooie goals gemaakt werden. Een aantal van deze goals werd helaas afgekeurd, maar dit deed weinig af aan het aanvallende spel. Verdedigend daarentegen had Oranje Wit het zwaar. De zeer ervaren spelers van KVS 3 wisten veel tegenstand te bieden en maakte minstens net zulke mooie goals. Uiteindelijk werd er na een 14-7 ruststand met 30-20 verloren.

Bij Oranje Wit 1 stond er binnen vijftien seconden een 1-1 tussenstand op het scorebord. Reeuwijk deed in de beginfase van de wedstrijd absoluut niet onder voor ons eerste, maar met name de Dordtse dames zorgde ervoor dat er toch wat afstand genomen kon worden. Een 5-7 tussenstand werd, na een snelle time-out aan de zijde van Oranje Wit, omgezet naar een 7-14 voorsprong. Desondanks was er aan het spel van Oranje Wit weinig vermakelijks. Er werden slordige aanvallen gespeeld en gemakkelijke goals doorgelaten. Hoewel de ruststand van 9-15 anders deed vermoeden, was Oranje Wit 1 niet tevreden met wat het tot dan toe had laten zien.

Na rust duurde het even voor Oranje Wit wist te scoren. Tim van Gent zorgde er met twee knappe goals voor dat er wat meer afstand genomen werd. Waar in de eerste helft veel damesgoals gemaakt werden, waren het in de tweede helft met name de Dordtse heren die hun stempel wisten te drukken. Oranje Wit speelde niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar wist uiteindelijk toch gemakkelijk te winnen. Er wordt hoop gehouden op een foutje bij de mede titelkandidaten.

Aankomend weekend speelt de selectie weer thuis. Oranje Wit 2 zal het om 17:45 opnemen tegen KCC 4. Oranje Wit 2 komt om 19:30 in actie tegen Vriendenschaar (B) 1. De selectie hoopt jullie zaterdag te zien.