Afgelopen zaterdag stonden de wedstrijden tegen de selectie van KCR op het programma. KCR 2 is een van de concurrenten in de degradatiestrijd. KCR 1 staat momenteel op een mooie tweede plek. Genoeg reden voor de oranje witten om heel hard hun best te doen om van de ploegen te winnen.

De eerste goal van de middag was voor KCR. Bob Mans bracht de stand weer op gelijke hoogte. KCR wist in deze fase de korf een stuk makkelijker te vinden dan Oranje Wit 2. Jordan Timmer, die sowieso een goede wedstrijd speelde, deed nog wel wat terug, maar KCR kon vrij gemakkelijk uitlopen naar 2-8. Het lichtpuntje van de wedstrijd was de wonderschone goal van Stefan Naaktgeboren, wat meteen ook het startschot was voor de achtervolging. Via goals van onder andere Vera Klootwijk en Demi van Dijk kwamen de oranje witten dichterbij. Helaas duurde het niet lang voor KCR de ruime voorsprong weer kon pakken. Er werd met vijf punten verschil gerust.

Het was overduidelijk dat Oranje Wit 2 het zwaar had. Het spel verliep moeizaam en er werden individuele fouten gemaakt. Mede hierdoor kon KCR uitlopen naar een 10-20 voorsprong. In de tweede helft kreeg Oranje Wit het nauwelijks voor elkaar om tot scoren te komen en met drie goals in één helft wordt winnen erg lastig. Oranje Wit moest zijn meerdere erkennen in KCR, waardoor het gat met de onderste twee ploegen nog maar één punt.

Bekijk hier het fotoverslag.

Oranje Wit 1 en KCR 1 waren in de beginfase van de wedstrijd enorm aan elkaar gewaagd. Er werd gelijk opgaand gescoord en ook in het spelbeeld had geen van de ploegen duidelijk de overhand. Goals van Joeri van Dijk en Robin van Kalkeren zorgden ervoor dat Oranje Wit voor het eerst afstand kon nemen van de ploeg uit Ridderkerk. Dit gat werd alleen maar verder uitgebouwd. Oranje Wit 1 wist over alle schijven te scoren en was KCR op alle vlakken de baas. Met een tussenstand van maar liefst 20-9 werden de kleedkamers opgezocht.

Het lag in de lijn der verwachting dat Oranje Wit 1 het hoge schotpercentage en de scherpte van de eerste helft niet heel de wedstrijd vast zou kunnen houden. De ploeg van Van Hoof moest weer even op stoom komen, maar zodra iedereen weer een beetje opgewarmd was, gingen zij vrolijk door met scoren. Met een mooie korte kans van Loïs Fernhout stonden alle spelers op het scoreformulier. Zoals verwacht hield Oranje Wit de verdedigende druk niet de gehele wedstrijd vol, waardoor KCR in de tweede helft beter tot scoren kwam. Echter was het door Oranje Wit geslagen gat al te groot om nog echt wat te kunnen doen. Oranje Wit 1 weet een mooie collectieve prestatie neer te zetten en zal de achtervolging op BEP en VEO doorzetten.

Bekijk hier het fotoverslag.