Van onze verslaggever:

Afgelopen weekend speelden Oranje Wit 1 en Oranje Wit 2 beiden een finale. Oranje Wit 2 speelde in Papendrecht tegen PKC. Oranje Wit 2 had nog deze ene horde te nemen om het kampioenschap binnen te kunnen slepen. Alleen een overwinning telde. Oranje Wit 1 moest haar eigen wedstrijd winnen om in het spoor van Fiks te blijven in de strijd om het kampioenschap. Oranje Wit 1 speelde in Den Haag tegen Achilles. Jasper Kleingeld ontbrak door de uitspraak van de tuchtcommissie. Marijn Klink nam de plaats van Jasper in.

Oranje Wit 2 maakte vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk waar het voor gekomen was. Oranje Wit 2 liet PKC geen moment in de wedstrijd komen. Ze scoorden er lustig op los en lieten geen spaan heel van PKC. Oranje Wit 2 liet er geen twijfel over bestaan dat het kampioen wilde worden. Het team had geen last van kampioenstress of spanning. Aanvallend en verdedigend had Oranje Wit 2 de hele wedstrijd onder controle. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los. Het team van trainer Van de Burgt is de terechte kampioen en dit werd tot in de kleine uurtjes gevierd.

Oranje Wit 1 wist voor het begin van de wedstrijd dat Fiks had gewonnen. Trainers Van Vliet en Ploeg waren duidelijk: Oranje Wit 1 was voornamelijk haar eigen tegenstander. Oranje Wit 1 moest in het spoor blijven van Fiks en winnen. In de eerste helft had Oranje Wit 1 de wedstrijd prima in de hand. Oranje Wit 1 nam vlot afstand van Achilles. Ze dwongen Achilles tot veel passfouten en er was geen vuiltje aan de lucht. Met een 14-8 voorsprong leek alles in kannen en kruiken.

In de rust waren de trainers duidelijk geweest en vroegen nog een helft concentratie. Maar alles wat de trainers van het team verlangden ging compleet de mist in. Oranje Wit 1 speelde de slechtste tweede helft van het seizoen. Oranje Wit 1 had het kwaliteitsverschil korfballend moesten uitbuiten. In plaats daarvan ging het team fysiek de strijd aan met Achilles en moest daarin het onderspit delven. In twee minuten tijd gaf Oranje Wit 1 de wedstrijd uit handen en moest toezien hoe Achilles dankbaar gebruik maakte van de geboden kans. Op 20-22 moest Oranje Wit 1 slim spelen en de wedstrijd plat leggen. Helaas werden de verkeerde keuzes gemaakt en kreeg Achilles geen strobreed in de weg gelegd om langszij te komen en een gelijkspel af te dwingen. Het jonge team kreeg een lesje in volwassen spelen én bij de les blijven. Hier zal het team nog stappen in moeten maken. Een vervelend moment: Mirthe Verweij viel uit met een fikse neusblessure. Het zaalseizoen voor Mirthe is voorbij, ze kan twee weken niet spelen. Beterschap Mirthe!

Oranje Wit 1 staat op een tweede plaats met één punt achterstand op Fiks. Oranje Wit 1 zal vlot de wonden moeten likken en deze teleurstelling snel achter zich moeten laten. Oranje Wit 1 speelt volgende week thuis tegen Futura. Oranje Wit 1 zal deze wedstrijd moeten winnen en hopen op een wonder. De kansen zijn uitermate klein, maar in sport is alles mogelijk.