OW1 pakt de volle winst. OW2 voor de derde keer gelijk

Vooraf waren de plannen van de selectie duidelijk. OW1 en OW2 speelden allebei uit en waren alleen tevreden met 4 punten. OW2 speelde in Veenendaal tegen SKF3 en OW1 in Gorinchem tegen GKV.

OW2 speelt goede wedstrijden, maar krijgt het nog niet voor elkaar om de volle winst te pakken. OW2 zou zichzelf moeten belonen voor het harde werken van de afgelopen weken. Tegen SKF was het bijna weer zover. OW2 speelde een goede eerste helft en in de 2e helft waren ze in staat om SKF op vier doelpunten achterstand te zetten. Helaas was deze voorsprong niet aan OW2 besteed om de overwinning binnen te slepen. In de korfzone kwam OW2 te vaak in de problemen. SKF wist veel vrije ballen en stippen mee te krijgen en kwam daardoor weer terug in de wedstrijd. OW2 moest toezien dat SKF langszij kwam en een gelijkspel uit het vuur te slepen. OW2 speelde voor de derde keer gelijk in dit veldseizoen. Gelijk spelen is altijd nog beter dan verliezen, maar het voelt niet prettig. Als OW2 blijft werken dan zal de overwinning binnenkort een feit zijn. Joeri van Dijk was belangrijk met 7 doelpunten uit 10 pogingen. Een gemiddelde om trots op te zijn.

OW2 speelt komende zaterdag thuis tegen Nieuwerkerk 3. OW2 zal deze wedstrijd weer vol aan de bak gaan om de punten in Dordrecht te houden.

OW1 speelde tegen GKV. GKV stond voor de wedstrijd op 0 uit 3, maar was ongetwijfeld gebrand om de eerste punten te behalen. OW1 was gewaarschuwd voor de speerpunten van GKV. OW1 moest in de eerste helft in de achtervolging op GKV. Vlak voor rust stond OW1 achter op GKV, maar wist de rust te bereiken met een 11-12 tussenstand.

Na rust bleven de teams aan elkaar gewaagd. OW1 was in staat om 15-12 voorsprong te nemen. Met name in deze fase had OW1 de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Juist in deze fase gingen de aanvallen van OW1 in schoonheid verloren. GKV kreeg daardoor de geest en maakte 15-15. OW1 moest weer bijschakelen en was op tijd bij de les. Na een 16-16 tussenstand plaatste OW1 de laatste versnelling. GKV kwam er niet meer aan te pas. OW1 bleef gas geven en stelde de belangrijke overwinning veilig. Met 16-20 was de eindstand bereikt. OW1 blijft uitstekend meedraaien boven in de poule.

Aanstaande zaterdag wederom een belangrijke wedstrijd voor OW1. Nieuwerkerk 1 komt op bezoek. OW1 staat 3 punten achter op Nieuwerkerk en Swift. Als OW1 deze wedstrijd omzet in winst zal het Nieuwerkerk in het vizier houden voor de tweede plaats in de poule. OW1 mag zeker even genieten van deze prestatie, maar aanstaande zaterdag zal weer een goede wedstrijd op de mat gelegd moeten worden. Het team kan de uitgesproken ambities kleur geven door zaterdag te winnen. OW1 zal daar alles aan doen.