Afgelopen zaterdag weer twee thuiswedstrijden voor Oranje Wit 1 en Oranje Wit 2. Oranje Wit 1 nam het op tegen GKV. Oranje Wit 2 moest SKF af zien te schudden. Na een uitstekende trainingsweek waren de verwachtingen hoog gespannen. Oranje Wit 1 wilde de broodnodige punten binnenhalen om zich veilig te spelen. Oranje Wit 2 moest winnen om in de strijd te blijven voor het kampioenschap.

Oranje Wit 2 kwam goed uit de startblokken en nam een vlotte voorsprong. SKF bleek een taaie tegenstander te zijn en kwam even snel weer op een gelijke stand. Daarna was het SKF dat Oranje Wit de wil oplegde. Het team moest de hele wedstrijd in de achtervolging en was niet in staat om SKF van zich af te schudden. Oranje Wit 2 speelde prima aanvallen maar beloonde zich te weinig door niet genoeg tot scoren te komen. Met wissels en time-outs probeerde trainer Van de Burgt zijn ploeg verder te stimuleren. Helaas mocht het niet baten. Oranje Wit 2 wist in de allerlaatste fase een 19-19 gelijkspel uit het vuur slepen. Door de overige uitslagen op de andere velden blijft de opdracht voor Oranje Wit 2 hetzelfde en dat is zelf blijven winnen. Oranje Wit 2 blijft afhankelijk van misstappen van de overige ploegen in de poule. Aanstaande zaterdag speelt Oranje Wit 2 uit tegen Nieuwerkerk.

Oranje Wit 1 wilde, na een aantal moeizame wedstrijden, een goed resultaat boeken tegen GKV. Tot 3-3 ging de strijd gelijk op tussen beide ploegen. Hierna was het GKV dat een kleine voorsprong nam. Oranje Wit 1 toonde veerkracht en trok de stand gelijk bij 5-5. Oranje Wit vond het gaspedaal en maakte 9 goals op rij. Het team liet prima spel zien en legde GKV haar wil op. De ruststand was met 14-7 in het voordeel van Oranje Wit meer dan goed te noemen. In de rust de complimenten van trainers Van Vliet en Ploeg. Uiteraard ook de logische “let op, niet loslaten en achterover leunen”. Na rust wist GKV wat meer goals te maken, maar telkens drukte Oranje Wit de hoop de kop in. Oranje Wit 1 bleef uitstekend overeind en de overwinning kwam nooit meer in gevaar. Met 25-19 liet Oranje Wit 1 zien ook op het veld tot mooie dingen in staat te zijn. Alle spelers en speelsters van Oranje Wit 1 wisten tot scoren te komen. Een mooi gegeven. Oranje Wit 1 lijkt met deze overwinning veilig te zijn, maar zal haar sportieve plicht blijven uitvoeren en zal proberen nog meer punten binnen te slepen. Ook Oranje Wit 1 speelt aanstaande zaterdag uit tegen Nieuwerkerk.

Bekijk hier het fotoverslag.