Afgelopen zaterdag speelden Oranje Wit 2 en Oranje Wit 1 beiden een uitwedstrijd. Alhoewel, Oranje Wit 1 speelde wel een uitwedstrijd, maar door de grote opkomst van vele Oranje Witters leek het bijna een thuiswedstrijd. Ze gingen de strijd aan met stadsgenoot Sporting Delta. Oranje Wit 2 speelde in Fijnaart tegen Juliana.

Oranje Wit 2 speelde tegen het lager geklasseerde Juliana. Trainer van de Burgt sprak voor de wedstrijd over de eerste van zeven finales. Ze moeten alles blijven winnen om een gooi te doen naar het kampioenschap. Het tweede begon goed aan de wedstrijd en nam vlot een voorsprong. Juliana legde veel strijd in de wedstrijd en schroomde het fysieke duel niet. Oranje Wit ontworstelde zich hierna door snel de bal te laten gaan en veel te scoren. Beide vakken kwamen goed tot scoren. In de verdediging ging het moeizamer. Juliana maakte twee veldgoals en de rest kwam uit vrije ballen of stippen. De rust werd bereikt met een 14-7 voorsprong voor Oranje Wit.

Ongeconcentreerd en ongeïnspireerd kwamen ze uit de rust. De vlotte combinaties en de wil opleggen waren verdwenen. De eerste 20 minuten van de tweede helft was Juliana de bovenliggende partij. Juliana wist terug te komen tot 15-11. Na een time-out van trainer van de Burgt was de ploeg weer wakker en werd al snel het verschil weer gemaakt. Oranje Wit 2 liep weer eenvoudig weg bij Juliana, maar kon nimmer op de lauweren rusten. Met een eindstand van 21-12 deed Oranje Wit wat het moest doen. De ploeg zal wel moeten leren van de tweede helft, maar dat besef zit in de ploeg.

Oranje Wit 1 speelde in Dubbeldam tegen Sporting Delta. Overvolle tribunes, een bak herrie, “derby” met andere woorden alle ingrediënten voor een heerlijk pot korfbal. Beide teams boven aan de poule, dus een van de ploegen kon, bij winst, een mooie stap maken. Oranje Wit begon nerveus aan de wedstrijd en moest zich vlot herpakken om bij te blijven bij Delta. Delta nam een snelle voorsprong, maar Oranje Wit stond niet toe dat het team van trainer Bongers een hele verre voorsprong nam. Oranje Wit begon aan een inhaalrace en nam na de flinke achterstand bij 10-11 het heft weer enigszins in handen. Beiden ploegen hielden elkaar tot de rust goed in bedwang. De rust werd bereikt met een 13-13 tussenstand. De wedstrijd kon nog alle kanten op.

De tweede helft werd een spannende en tumultueuze helft. Beide ploegen voerden de spanning tot het maximale op. Beide ploegen bleven gelijk op gaan. Het was Oranje Wit wat een gat wist te creëren van 3 goals verschil. Daarna kon Delta geen goal maken en kreeg Oranje Wit  drie aanvallen de kans om het verschil nog groter te maken. Helaas lukte een goal maken niet. Dit was het moment om de wedstrijd in het slot te gooien, maar Oranje Wit verzuimde om de definitieve nekslag te geven. Delta was haar kans schoon en kroop goal voor goal weer terug in het duel. Bij 19-19 was de spanning om te snijden. Wederom kon de wedstrijd alle kanten op. Delta dacht de punten binnen te hebben bij een 21-20 voorsprong, echter wist Oranje Wit een strafworp te verzilveren en was de stand 21-21. De tijd liep naar het eind en beide ploegen kregen nog een aanval om de volle winst te pakken. Beide aanvallen strandden in schoonheid en een gelijkspel was een feit.

In het oranje witte kamp heerste teleurstelling over de weggegeven voorsprong. Door de andere uitslagen in de poule blijft Oranje Wit 1 zeker in de race voor het kampioenschap. Nadat alle kruitdampen waren neergedaald heerste toch ook wel berusting en tevredenheid. Nu staan ze  op een gedeelde tweede plaats met Delta. Beide ploegen volgen de koploper Fiks op een punt.

Aanstaande zaterdag weer een thuisweekend. Oranje Wit 2 zal er weer moeten staan tegen PKC en Oranje Wit 1 zal de ambities kracht bij moeten zetten door een overwinning te gaan behalen op Achilles. Beide ploegen kennen de verwachtingen en zullen alles in de strijd gooien om de punten binnenshuis te houden.