Zaterdag 4 februari moest het gebeuren. Winnen betekende zowel voor het eerste als het tweede erg goede zaken doen.

Oranje Wit twee wilde niets liever dan winnen van Avanti twee. De uitwedstrijd werd nipt verloren, terwijl het team toen niet eens op volle sterkte was. Het gevoel richting de thuiswedstrijd zat dan ook goed. OW 2 wist goed te starten en het eerste gedeelte van de wedstrijd ging behoorlijk gelijk op. Hoewel Avanti het betere spel had, wisten zij niet echt los te komen van OW 2. Robin van Kalkeren had hier met zijn verdedigende acties en mooie goals een groot aandeel in. De aanvallen van het andere vak waren moeizamer, waardoor Avanti langzaam maar zeker uit kon lopen.

De tweede helft werd scherper gestart door de gasten. Coaches van Dongen en Naaktgeboren brachten scherpschutter Robin Dommisse en verbindende speler Tim Groeneweg in het veld. Dit resulteerde in 3 mooie goals binnen een aantal minuten. Heel even leek het erop dat een gelijkspel er nog inzat, maar Avanti liet zich niet van de wijs brengen en gooide de wedstrijd op slot. Oranje Wit 2 moest genoegen nemen met een verliespartij en blijft staan op de 7e plek.

Oranje Wit 1 mocht het opnemen tegen de koploper van de competitie; Synergo 1. Uit werd er nipt verloren en OW 1 zou alles op alles zetten om dit deze keer te voorkomen. In de beginfase van de wedstrijd waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Er werden mooie goals gescoord en er werd degelijk verdedigd. Synergo wist op een voorsprong van twee punten te komen, maar aanvoerder Lex van Gent bracht zijn team eigenhandig op gelijke hoogte middels twee mooie doorloopballen. Echter wist Synergo wederom op voorsprong te komen. Na de 12-13 van de Oranje Witten nam Synergo een run van maar liefst 4 doelpunten, waardoor er met 12-17 gerust werd.

Deze voorsprong werd na rust alleen maar verder uitgebouwd. Met name de dames van Synergo 1 waren erg goed op dreef en wisten makkelijk de korf te vinden. De Dordtse ploeg deed haar best, maar kwam nooit meer echt in de buurt. De laatste vijf minuten werden nog wel goed uitgespeeld en invallers van Kalkeren en Dommisse wisten hun goals mee te pakken.

Onze fotograaf was wederom aanwezig. Foto’s van OW 2 vind je hier en die van OW 1 hier.